Глобалната икономика вероятно ще се възстанови до нивата преди коронавирусната

...
Глобалната икономика вероятно ще се възстанови до нивата преди коронавирусната
Коментари Харесай

Morgan Stanley: Глобалната икономика се намира в по-рязко V-образно възстановяване

Глобалната стопанска система евентуално ще се възвърне до равнищата преди коронавирусната пандемия с към три месеца по-рано от предстоящото, посочиха икономисти от американската банка Morgan Stanley, представени от Ройтерс. 

" Доказателствата сочат, че уравнението сред ковид и стопанска система се е трансформирало уверено по отношение на ранните дни на експлоадирането на пандемията ", показват те в финален разбор за клиенти на банката, отбелязвайки, че икономическото възобновяване продължава да набира скорост, защото страните стават все по-добри при ръководството на вирусната зараза. 

Според тях стопанската система на Съединени американски щати може да доближи равнищата си от преди Covid-19 до второто тримесечие на идната година, до момента в който целият развъртян пазар може да доближи тези предпандемични равнища до третото тримесечие на идната година. 

В комбиниране с невиждани равнища на фискална и парична поддръжка и вероятни разстройства в търговията, бъдещото възобновяване евентуално ще бъде съпроводено и от по-силна инфлация, предвиждат икономистите на Morgan Stnaley. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР