Орлин Горанов - изпълнителят на една от най-красивите български поп-песни

...
</TD
>Орлин Горанов - изпълнителят на една от най-красивите български поп-песни
Коментари Харесай

Орлин Горанов пее най-обичаните си песни на Летния театър в Пловдив

Орлин Горанов - изпълнителят на една от най-красивите български поп-песни “Светът е за двама " ( “Даже мен да ме няма… " ), идва на следващия ден в Пловдив за своя концерт " 50 години магия “. Както може да се допусна от заглавието, той е отдаден на 50 години на сцена, поради което обичаният реализатор ще зарадва своите фенове с турне под същото име.

Концертът в Пловдив, на следващия ден - 26 юни, е на Летния спектакъл на Бунарджика, началото е в 21 часа.

Билети се продават в мрежата на Ивентим в цялата страна, в Пловдив - каса МаскАрт в ДК " Борис Христов “, Билетен център пред Община Пловдив, в Туристически информативен център на пл. Римски стадион, каса на Античен спектакъл и онлайн на Eventim.bg.

В   " 50 години магия “ Орлин Горанов ще извърши едни от най-популярните си песни, поднесени по актуален метод – с нови концертни аранжименти, особено основани за поредицата музикални събития. С него на сцената на Летния спектакъл ще бъдат едни от най-хубавите млади музиканти – Радо Казасов – барабани и създател на концертните аранжименти, Евден Димитров – бас, Денис Попстоев – клавишни и саксофон.

Звездния състав допълват музикантите от " Ку-ку бенд “ Кристиян Илиев – пиано и Цветан Недялков – китара, тромпетистът на група " Акага “ – Иво Казасов, както и атрактивното трио " Тринити “.

Акцент на сцената ще бъде и забележителният симфоничен оркестър Симфониета – Враца, с диригент Георги Милтиядов, който е и създател на оркестровите аранжименти.

Още напълно дребен, Орлин Горанов стартира своята кариера на артист в детски хор " Бодра промяна “. Двадесетгодишен попада в Ансамбъла на Строителни войски, откъдето потегля и друго именито име в нашата занимателна музика – Тоника Сухопътни войски. Превзел естрадата, Орлин взема решение да продължава да се развива и се насочва към оперната музика. Тенорът му, толкоз необичаен глас за България, е брилянтен и не е чудно, че през 1990 година приключва Музикалната академия с оперно пеене.

Лауреат е на голям брой награди, сред които Първа премия на Младежкия конкурс за занимателна ария София през 1978 година с песента " Интимно “, Първа премия на Шлагерфестивал в Дрезден (1981), Трета премия на " Интерталант “ (Прага, 1981), Голямата премия на " Златният Орфей “ (1984), Първа премия с песента " Пътища противоположни “ на фестивала " Бургас и морето “ и още доста други.

Орлин Горанов потвърди, че добре се оправя и с актьорската работа. Снима се във филми и взе участие в театрални постановки. В момента той е водещ на предаването " " Последният печели " по Българска национална телевизия.

Турнето " 50 години магия “, след Пловдив, ще посети Шумен, Велико Търново, Плевен, Стара Загора, Варна. Кулминацията е в зала 1 на НДК в София на 19 ноември.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР