Глоба от 50 до 500 лева за всеки, който храни

...
Глоба от 50 до 500 лева за всеки, който храни
Коментари Харесай

Глоба до 500 лева ако храниш бездомни животни

Глоба от 50 до 500 лв. за всеки, който храни бездомни животни! Това написа във Фейсбук кметът на Кричим и по този начин провокира недоволството на природозащитници и фенове на животните

Във Фейсбук профила си, кметът на Кричим - Атанас Калчев предлага изтъквам: да се спре порочната процедура за хранене на бездомни животни, която заплашва живота на жителите. Причината - сигнали за нападателни животни, прецизира NOVA.

„ В поста съм си писал, както са си отворили сърцата и душите за кучетата, по този начин да си отворят и домовете, стаите, всеки да вземе по няколко и да си ги обгрижва както желае ”, разясни кметът Калчев.

В обявата си споделя още, че няма да строи приюти и че Кричим не може да се оправи с популацията. Калчев е кмет от 14 години, само че не знае какъв брой са бездомните животни.

Кметът прибавя, че битката с бездомните животни не е била приоритет. По улиците в Кричим, с изключение на животни, има и табели, които не разрешават храненето им.

„ Учуден съм, че има кметове, които вместо да търсят решение, сеят разделяне измежду хората, упрекват хората, които въпреки всичко им пука и са показали човечност. Този модел е недопустим ”, счита специалистът по хуманно отношение към животните Явор Гечев.

Кметът обаче не вижда проблем, а опция. „ Аз си мисля, не знам какъв брой това е правилно, считам, че те ще се саморазселят ”.

Дали предлагането ще бъде признато - на ход са общинските съветници.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР