Гледам стара снимка. За протокола – моя. Да си призная

...
Гледам стара снимка. За протокола – моя. Да си призная
Коментари Харесай

Поддържаният външен вид далеч няма общо с красотата

Гледам остаряла фотография. За протокола – моя. Да си призная бях не запомнила по какъв начин съм изглеждала. От тогава много неща се трансформираха.

Сменях прически, жанр на обличане, червила, равнището „ шоколадово ” на тена. Сменях персони и самоличности.

Професии, призвания, домове, градове, държави… Обърках се! Моя фотография ли споделих? Сега като го написах, очевидно непозната е била.

Така де, в последно време все ме мъчи един въпрос…. Направих и трансформирах извънредно доста, за какво в този момент не се усещам красива?

Прическата е в последните трендове, купих си най-хубавото червило. Взех дори дребна черна рокля и тези по този начин мечтани обувки на висок ток.

И в този момент като се запитах, си дадох сметка какъв брой неуместно звучи.

Оказа се, че красивите хора, не са красиви по някаква чиста случайност. Има нещо и вярвай ми не е в прическата, не в облеклата, не е във визията или грима.

Не е във движимостите или местата, на които се намират.

Красивите хора са си красиви. Те основават събитието, те построяват мястото, те донасят хубавото и ни става слънчево на душите. Има нещо.

Но поддържаният външен тип надалеч няма общо с хубостта. И откакто погледнах фотографията още веднъж и още веднъж, вглеждах се в нея и ми ставаше все по-ясно.

Държах всички отговори в ръката си. Красотата може би въпреки всичко си е положение на духа. На това, което излъчваш.

На това какъв брой същински се усмихваш или какъв брой добре се чувстваш. На самия теб, видоизменен като себе си. И в този момент години по-късно.

След 6 опита с прическата и цвета. След 10 кг по-малко, след изцяло видоизменение на дрешника, след купищата козметика и процедури.

След безбройните посетени дестинации, след многото срещи и раздели. След всичките старания на света се вглеждам в тази фотография.

Без грим и без прическа, с тениската на цветя.

А погледът ми свети и е първото, което притегля окото.

Чак в този момент си давам сметка, че красивите хора в действителност са просто щастливи.

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР