„Гледам със страх на това разхлабване на мерките. Надявам се

...
„Гледам със страх на това разхлабване на мерките. Надявам се
Коментари Харесай

Лекари на първа линия не искат разхлабени мерки

„ Гледам със боязън на това разхлабване на ограниченията. Надявам се това да не докара до внезапно повишаване на заболеваемостта, каквото ми се коства, че е допустимо и каквото чакат учените. Лекарите сме обезпокоени “, показа в изявление за БНР доктор Диана Лекова, пулмолог в болница „ Токуда “ и един от медиците в отделенията, където се лекуват болните с ковид.

Тя показа, че за тези месеци се е научила на самообладание. „ На това, че би трябвало да сме проведени и дисциплинирани, научих какво значи всяка секунда да мислиш дали спазваш персоналната си сигурност “, сподели медикът.

„ Заболяването е тежко, би могло да заплаши живота и лекуването е дълготрайно. За нас, които работим с тези заболели, е ясно, че това е доста съществено заболяване, което може да засегне доста съществено обществото “, предизвести пулмологът.

Д-р Диана Лекова посочи, че промените при Covid-пневмонията са съществени: „ И след възобновяване на пациента дълго време не престават да се виждат промените, което приказва, че остатъчни промени остават. Дори след месец следим съществени промени, които не разрешават изцяло пациентът да се възвърне. Не знаем дали пациентите ще се възстановят изцяло “.

Д-р Лекова счита, че нищо още не е отминало и занапред предстоят незнайни неща.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР