Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни заяви, че

...
Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни заяви, че
Коментари Харесай

Украйна: Няма да водим никакви преговори с руснаците, докато са на наша земя

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни съобщи, че Украйна няма да води никакви договаряния с съветските терористи, до момента в който те не изоставен всички окупирани украински територии. Украинските военни няма да одобряват никакви договаряния, съглашения или взаимни отстъпки. Залужни е подчертал това в телефонен диалог с Марк Мили, ръководител на Съвета на началник-щабовете на Съединени американски щати, съобщи ФАКТИ.бг.

„ Нашата цел е да освободим цялата украинска земя от съветска окупация. Няма да спрем по този път при никакви условия. Украинската войска няма да одобри никакви договаряния, съглашения или компромисни решения. Условието за договаряния е едно - Русия би трябвало да напусне всички окупирани територии “, безапелационен е Залужни.

Залужни е уведомил американския си сътрудник за оперативната конюнктура и предпочитаните потребности на украинските въоръжени сили, като е отбелязал, че ситуацията на фронта е постоянна и овладяна. Залужни сподели още, че дейностите на съперника на границата с Република Беларус се наблюдават от близко, съобщи УНИАН.

Силите за защита на Украйна, макар гневната опозиция на окупационните войски, не престават настъпателните дейности в Харковско направление. В Херсонското направление украинските войски извършват ограничения за стабилизиране и подсилване на отбранителните линии. Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна означи, че Генералният щаб продължава да се концентрира върху осъществяването на стратегически задания за стабилизиране на ситуацията в избрани оперативни зони, осъществяване на по-нататъшни настъпателни интервенции за деокупация на цялата страна.

На 24 февруари Русия стартира пълномащабна непредизвикана война против Украйна. „ Безаналоговата “ съветска войска обаче беше разгромена в редица посоки на фронта и търпи големи загуби в човешка мощ и военна техника. Руските военнопрестъпници изгубиха преди дни град Херсон, който дадоха обещание „ вечно “ да е техен. А тридневната интервенция по завладяване на Киев навлезе в ден 265.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР