Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна излезе с извънредно съобщение

...
Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна излезе с извънредно съобщение
Коментари Харесай

Извънредно изявление на Украйна! Говори военен номер едно

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна излезе с изключително известие поради ескалацията на спора. Той заяви, че Украйна въобще не разисква, каквито и да е насилствени способи за освобождение на окупираните си територии, а единственото допустимо решение е дипломацията. Според него се цели умишлена ескалация на кръвопролития:

" Още един път дублирам, че военно-политическото управление на страната не възнамерява и не организира настъпателни интервенции в Източна Украйна. Единственият допустим вид за нас да деокупираме нашите хора и територии е политически и дипломатически.

Офанзивата в Донбас неизбежно ще докара до цивилни жертви, тъй че сходни сюжети даже не се преглеждат. Украйна е била и е отдадена на правилата и нормите на интернационалното право и човешкия морал. За нас, за разлика от окупаторите, животът на нашите украински жители в цялата ни страна и отвън нея е от най-висока стойност. "

" Дори в наши дни, когато екстремистите правят голям брой нарушавания на прекратяването на огъня, ние сме виновни единствено при положение на опасност за живота на персоналния състав или цивилните. Не се поддаваме на провокации. Ние не стреляме по жилищни региони, където бойците цинично са разположили позициите си.

Обръщам се към жителите на краткотрайно окупираните територии – не вярвайте на лъжите на окупационната власт! Свикнали сте да ескалират обстановката, с цел да провокират следващото клане. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР