Главнокомандващият на украинските въоръжени сили каза на американски служители Украйна е на прага на пробив

...
Главнокомандващият на украинските въоръжени сили Валерий Залужний каза на американски
Коментари Харесай

Главнокомандващият на украинските въоръжени сили Валерий Залужний каза на американски служители, че украинските сили са на върха на пробив в контранастъплението.

Източник: The Wall Street Journal

Цитат от WSJ: „Не е "Не е твърде късно за Украйна да постигне печалби, според американски служители. Украинските командири също казват, че все още не е изтекло времето за тяхното контранастъпление, а Залужни [sic] е казал на американски служители, че неговите сили са на прага на пробив. "

Подробности: WSJ съобщи, че украински и американски служители са участвали в "интензивен задкулисен дебат в продължение на седмици относно стратегията и тактиката за съживяване на бавния... преминаване в контранастъпление".

Американски военни служители настояват своите украински колеги да съсредоточат силите си, за да се опитат да пробият руската отбрана и да прокарат към Азовско море.

Според WSJ , „Киев направи някои корекции през последните седмици, но двете страни все още не са в противоречие относно това как да обърнат нещата срещу руснаците в ограниченото време, което имат преди настъпването на зимата.“

Предложените съвети от американски служители се основава на предположението, че оръжията на стойност повече от 43 милиарда долара, които САЩ са предоставили на Украйна, са достатъчни за тази офанзива, но е малко вероятно да бъдат подновени на същото ниво през следващата година.

„Ние изградихме нагоре по тази планина от стомана за контранастъпление. Не можем да направим това отново. [Тази възможност] не съществува", каза един бивш американски служител.

Междувременно Залужний подчерта, че тази война не е "противопоставяне". Това е Курск", каза той, позовавайки се на главния световен Битката от Втората война между Германия и Съветския съюз.

След като американски служители предупредиха украинските военни командири да не разпиляват усилията си, украинците коригираха стратегията си и се насочиха към защита на източната част на Запорожка област. Тази промяна им позволи да запазят силите си за голяма офанзива на друго място и да ограничат използването на артилерия.

Но американски служители казват, че украинските сили все още са твърде разпръснати за концентрирана офанзива на юг, с множество разположени бригади на изток; те също смятат, че украинците все още не съчетават ефективно използването на артилерия, механизирани части и усилията за разминиране.

Украинская правда е мястото, където ще намерите най-актуалните информация за всичко свързано с войната в Украйна. Следвайте ни в, нас или станете!



Преглед на коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР