Главният секретар на президента Румен - Димитър Стоянов, който според

...
Главният секретар на президента Румен - Димитър Стоянов, който според
Коментари Харесай

СБЛЪСЪК ВЪВ ВЪРХУШКАТА: Дясната ръка на Радев с неочаквана атака срещу Просто Киро

Главният секретар на президента Румен - Димитър Стоянов, който съгласно мнозина е на президента, атакува премиера Кирил Петков във Facebook. Поводът за думите му станаха изявление на министър-председателят, че енергийният регулатор би трябвало да разисква покачването на цените на с държавното управление.

„ КЕВР би трябвало да измисли най-хубавия метод крайните консуматори да са предпазени. Не беше разисквано това решение с нас и беше изненадващо, че е с 30% нарастването. Учудващо е, тъй като цената на газа понижа много в последната седмица ", сподели Петков.
свързани новини145665на 27.12.2021107952на 24.12.2021
" КЕВР да разисква решенията си авансово с държавното управление?! Странно схващане за самостоятелност ", написа основният секретар на президентството във Facebook.

Това е втори конфликт сред държавното управление и президенството в последните две седмици. Първият бе, откакто военният министър Стефан Янев, който, някогашен консултант на Румен и назначен от президента за длъжностен министър председател в два кабинета, изрази мнение, че в България не би трябвало да се разполагат бази на НАТО. Впоследствие Кирил Петков опроверга позицията му, дефинира я за персонална, а след това акцентира, че Янев като министър в този кабинет няма право да показва сходно извънредно мнение по основни за геополитически тематики.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР