Главният секретар на МВР Петър Тодоров обяви, че подава оставка

...
Главният секретар на МВР Петър Тодоров обяви, че подава оставка
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР хвърли оставка

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров разгласи, че подава оставка след следващия случай на тежко потърпевш служител на реда поради трафика на мигранти.

Пред медиите основен комисар Тодоров уточни, че е извънредно време за законодателни промени за трафика на хора, които да усилят наказванията за тази активност.
-->
" Всеки ден служителите на реда с телата си стопират мигрантската вълна. Крайно време е за законодателни промени, които да им оказват помощ. Законодателството сега е доста демократично. При такова законодателство, което насърчава този тип бизнес, няма по какъв начин резултатите да са разнообразни. Ние обучихме сътрудниците, снаряжихме ги, само че би трябвало законодателната власт да покаже, че ще пази служителите на реда ", съобщи Тодоров.

Той даде образец, че от близо 4000 формирани досъдебни производства за трафик на хора през 2021 и 2022, половината са завършили с неоправдателни присъди, само че ефикасните са единствено 158.

" И дано съдът и прокуратурата, разглеждайки тези каузи, да са изключително деликатни, че осъждайки тези хора на санкция, те още веднъж се връщат и се изправят против сътрудниците ", сподели още Тодоров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР