Главният съперник на турския президент Реджеп Тайип Ердоган на изборите

...
Главният съперник на турския президент Реджеп Тайип Ердоган на изборите
Коментари Харесай

Бивш претендент за президент на Турция създаде нова партия

Главният противник на турския президент Реджеп Тайип Ердоган на изборите през 2018 година Мухарем Индже разгласи основаването на нова партия " Мемлекет " (Родина). Това стана откакто той напусна главната опозиционна Републиканска национална партия (РНП).

На конференция Мухарем Индже, разкри детайлности за новата партия, в това число нейната идеология, цели и логото.

„ Ще бъдем проататюркска, прорепубликанска партия и не желаеме никой, който няма почитание към Ататюрк или дискриминира или няма почитание към околната среда, да се причисли към нашата партия “, сподели той.

Индже разгласи, че неговата партия натъртва на три правилото: почтеност, отчетност и дигиталидация.

Индже беше определен за народен представител четири следващи пъти, през 2002, 2007, 2011 и 2015 година Той също по този начин беше заместник-председател на парламентарната група на РНП за два мандата.

Индже два пъти беше претендент в партийни избори за ръководител на РНП, против настоящия ѝ водач Кълъчдароглу, първо през септември 2014 година и по-късно през февруари 2018 година

След редица партийни пререкания 57-годишният политик беше заставен да напусне РНП.

Индже упрекна държавното управление на Ердоган в „ плячкосване “ на страната. „ Ще преобразим и ще променим Турция “, сподели Индже на своите последователи по време на протест навън в столицата Анкара.

„ На сегашните управляващи не може да се има вяра, че ще предложат вярното решение на проблемите на страната ни. “

Подкрепата на Ердоган е намаляла от 2018 година насам поради внезапното обезценяване на турската лира, високата безработица и инфлацията. Икономическите и обществени проблеми подбудени от Covid-19 пандемията също затрудняват ситуацията на ръководещите в Турция.

Въпреки това сегашния президент към момента води всички евентуални противници в социологическите изследвания.

На предходните избори Индже, който представляваше главната опозиционна РНП, получи 30,6% от гласовете на гласоподавателите в Турция, против 52,6 за Ердоган.

Индже възнамерява още веднъж да се кандидатира за президент на изборите които се чака да се проведат през юни 2023 година

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР