Главният редактор на Ел Мария Георгиева разказва за челния сблъсък

...
Главният редактор на Ел Мария Георгиева разказва за челния сблъсък
Коментари Харесай

ЗдравеПОГАЗВАНЕ на семейство с К19: Личният опит на Мария Георгиева - slava.bg

Главният редактор на Ел Мария Георгиева споделя за челния конфликт на нейното семейство с ковид и системата на здравеПОГАЗВАНЕ у нас, както я назовава - за многочасовите опашки на студа на заболели хора, за прегледите: "кашляй ми по телефона и ще ти направя диагноза " и другите тествания, до момента в който държавното управление "се мъчи да ни храни и да ни избавя ", както дефинира работата си министър председателят: "От известно време насам и аз съм в групата на сървайвърите.

Коронавирусът не ме умъртви, само че здравната система съвсем ме закопа – с позитивни проби РЗИ ни изпрати с децата на личен ход да сеем вируса до Пирогов, а от Спешна помощ ми начертаха проект за деяние по телефона: „ Звъннете на джипито, дайте слушалката на сина си и дано той да кашля в нея, с цел да преслуша лекарят белите му дробове по телефона “ – те за кашлица по 10 пъти в минута и температура 38,5 при ковид не пращали екип. Това е в резюме ситуацията.

Дълго се чудих да описвам ли тази история или да си спестя писането, тъй като знам, че нищо няма да се промени. Правя го за тези, на които им следва да изтърпят на собствен тил парадоксите, които трансформират българското „ опазване на здравето “ в живо здравеПОГАЗВАНЕ. Ако ви се чете до края, воала:

Въпреки маските, дезинфектантите, обществената отдалеченост, изолацията, храната и кафето единствено от къщи, миенето на ръце на всеки 5 минути и цялото стерилно всекидневие, което си построих в последните месеци, коронавирусът пристигна и у дома.
Не знам дали има смисъл да споделям, че учебните заведения са най-големият му развъдник. Но има смисъл да опиша по какъв начин след повече от 7 месеца карантини, изключителни ограничения, щабове, генерали, брифинги и безредни дейности на тези, от които зависи животът ни, децата са отвън цялата скица (не че ние сме в нея).

Коронавирусът не ги убива – факт, нас също няма да убие – да се молим да имаме този шанс, само че системата ще го направи – бързо и несъмнено!

„ Безплатен ще бъде PCR пробата за възпитаник със подозрения за COVID-19 “, съобщи основният държавен контрольор доктор Ангел Кунчев преди началото на образователната година.

Пълна неистина! За една седмица класът на щерка ми остана на половина, в това число и като учителско наличие, само че РЗИ не направи нито един тест. Сополивите и заболели деца просто бяха връщани заран на родителите им, без инструкции къде се вършат безплатните училищен проби, тъй като такива НЯМА. Познайте какъв брой родители извадиха 100 лева за тест на някакви си сополи или леко неразположение? Нито един.

Та нали това е нормалното положение на множеството деца още от яслата!? Обаче, става известно, това са и най-вероятните признаци на ковид при тях – щерка ми нямаше даже хрема и никой в учебно заведение не видя, че е отпаднала или болна, до момента в който не я оставихме у дома поради сходно леко неразположение. Вдигна ниска температура на два пъти, гърлото й малко се зачерви, заболя я корема и толкоз. Достатъчно, с цел да тръгне към нас и да разберем, че е ковид.

В класа на сина ми ситуацията не беше по-различно. Но на 17 година признаците не са като при 9-годишните. Първият доктор беше безапелационен: „ Вчера пристигнаха едни младежи с корона, на фона на които вашият наследник е в цветущо здраве. Високата температура и кашлицата не са резултат единствено от коронавирус – другите заболявания си вървят. Сигурно върви гол в дъжда и е настинал “. Доверих му се, а и не смятах, че с простуда от дъжда имаме работа на опашките пред лабораториите, където не знаеш кой с какво ще кихне до теб.

Седмица по-късно обаче цветущото здраве беше все по този начин „ цветущо “ – същата кашлица и същата температура, сваляна и вдигана няколко пъти, макар шепите с медикаменти и витамини, всички чайове и бабини илачи. Ясно беше, че фотография би трябвало да се направи.

И тук стартира сагата...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР