Главният прокурор Сотир Цацаров ще отиде в комисията за наблюдение

...
Главният прокурор Сотир Цацаров ще отиде в комисията за наблюдение
Коментари Харесай

Сотир Цацаров ще бъде изслушан в парламента за контрабандата на горива и лекарства

Главният прокурор Сотир Цацаров ще отиде в комисията за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система и контрабандата, с цел да приказва за контрабандата на горива, системата БАЦИС и дейности на държавното обвинеие във връзка с паралелния експорт на медикаменти.

С измененията в Конституцията от 2015 година и промените в правилника на Народното събрание стана допустимо основният прокурор да бъде изслушван на всеки три месеца, без да може да бъде питан за съответни каузи на прокуратурата. Правната комисия не се е възползвала от тази опция, тъй като по думите на ръководителя й Данаил Кирилов, не й е останало време.

Председател на комисията за контрабанда е Емил Димитров - Ревизоро. БАЦИС е система, която следи в действително време проследимостта и контрола върху акцизни артикули. В хода на експлоатиране на системата са открити поредност от случаи, при които има подозрение за манипулиране на БАЦИС и неспособност за реализирането на цялостен надзор върху акцизните артикули, изключително при вноса на горива.

Преди два дни " Капитал " заяви, че турската работа за битка с проведената престъпност и контрабандата (KOM) е изготвила отчет за " продуктите, идващи от българската компания " Булгартабак " и трансформирали се в източник на контрабанда ", който е бил изпратен до основния секретар на интернационалната организация за полицейско съдействие Интерпол.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР