Главният прокурор Сотир Цацаров изказа задоволство от развитието по делото

...
Главният прокурор Сотир Цацаров изказа задоволство от развитието по делото
Коментари Харесай

Цацаров за делото Иванчева: Справедливостта възтържествува

Главният прокурор Сотир Цацаров изрече удовлетворение от развиването по делото за рушвет против кмета на "Младост " Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. В понеделник първоинстанционният Специализиран углавен съд осъди Иванчева на 20 година затвор, а Петрова на 15 години "зад решетките ".

Пред публицисти във Велико Търново Цацаров изрази почит към съдиите и съобщи, че съдът не се е поддал на цялата акция против магистратите. Той предвижда, че на втора инстанция присъдата ще бъде доказана.

"Смятам, че присъдата ще издържи и пред Върховен касационен съд. Знам, че на доста хора сега им е доста тъжно, само че справедливостта възтържествува'', сподели обвинител №1. Според него това издава изтощение и завист, само че такова било ситуацията.

Цацаров се съгласи с концепциите на Данаил Кирилов за режим за предварително преустановяване на мандатите на "тримата огромни " в правораздаването. Но внесе следното обяснение: "Ние сме го обсъждали с господин Кирилов, през вчерашния ден то бе разисквано и с господин Тимерман. Това предложение среща схващане и бих споделил доста мощна поддръжка от Европейската комисия. Не става дума за предварително преустановяване на мандатите, става въпрос за механизъм, при който т.нар трима огромни, към които краткотрайно спадам и аз, да могат да бъдат разследвани, както и против тях да се организира дисциплинарно или наказателно произвеждане при положение на обвиняване за осъществено закононарушение или тежко нарушаване на служебните отговорности ".

Относно инспекцията на прокуратурата против началника на КПКОНПИ Пламен Георгиев основният прокурор изясни, че в Деня на Конституцията няма предпочитание да разяснява тематиката, тъй като не подхожда. Денят бил прекомерно прекрасен, с цел да разяснява и ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР