Главният прокурор наруши мълчанието си и захапа премиера и вътрешния

...
Главният прокурор наруши мълчанието си и захапа премиера и вътрешния
Коментари Харесай

Гешев поряза премиера и Рашков. Думите му

Главният прокурор наруши мълчанието си и захапа премиера и вътрешния министър.

Това, което знам и което знаят всички български жители е, че Софийска градска прокуратура (СГП) е известена в 10.00 ч. на дата 18-ти (петък), т.е. може би 12 часа, откакто цяла България видя по медиите какво се случва.

Тук е моментът да кажа нещо, което е част от спешния Пи ар по случая – обвиняванията по какъв начин Прокуратурата не желае да спомага. От една страна се споделя, че всичко това е направено, с цел да се заобиколи Прокуратурата, тъй като ѝ нямат доверие, от друга се споделя - Прокуратурата не спомага и не работи.

Чисто житейски аз не мога да схвана това несъгласие, уповавам се, някой да ми даде отговор, аз персонално нямам. Това сподели основният прокурор Иван Гешев пред Епицентър.

" Единствено мога да кажа, че не дава отговор на никакви европейски стандарти, не дава отговор на съществени правила, заложени в българската Конституция и българското законодателство, в които са залегнали господство на правото, правова страна, разделяне на управляващите.

Не знам по кое законодателство – българско или друго европейско, с какви пълномощия българският министър-председател следи, управлява, разяснява обещано следствие?

Откъде знае какво се случва с това следствие? Аз не знам, че съм основен прокурор. Откъде той е осведомен - не мога да отговоря, би трябвало да питате него ", сподели още Гешев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР