Главният прокурор на САЩ и близък поддръжник на Доналд Тръмп

...
Главният прокурор на САЩ и близък поддръжник на Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Главният прокурор на САЩ разреши разследване за нарушения на изборите

Главният прокурор на Съединени американски щати и непосредствен покровител на Доналд Тръмп Уилям Бар упълномощи федералните прокурори да стартират следствие на " изказвания “ за нередности при гласуването в Съединени американски щати макар неналичието на доказателства за осъществена машинация. Зелената светлина, дадена от основния прокурор, анулира   четиридесетгодишната политика на страната за ненамеса в следствието на измами с изборни бюлетини в интервала преди резултатите да бъдат публично доказани.

Намесата на Бар идва, когато Доналд Тръмп отхвърля да признае провалянето си и предизвиква започването на следствия, целящи да слагат под подозрение легитимността на изборите. Вече са заведени дела в няколко щата за манипулиране на вота. Исканията на Тръмп бяха отхвърлени от съдиите в Мичиган и Джорджия.

Спорната смяна в разпоредбите, за която съобщи " Асошиейтед прес ", беше приветствана с екстаз от поддръжниците на Тръмп, само че със песимизъм от страна на юристи. В рамките на часове след новината в. " Ню Йорк Таймс " заяви, че шефът на отдела за изборни престъпления на Министерството на правораздаването, Ричард Пилджър, е подал оставка.

" След като се срещнах с новата политика и нейните последствия, със страдание би трябвало да се отдръпва от ролята си на шеф “, написа той в имейл до своите сътрудници. 

Разследвания за манипулиране на вота могат да се вършат, в случай че има достоверни изказвания за нередности, които могат да повлияят на резултата от изборите. Бар, който постоянно е обвиняван  в политизиране на правосъдната система, подчерта, че в случай че прокурорите получат " ясни и заслужаващи доверие показания за нарушавания “, трябва да започне разследване за машинация. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР