Главният прокурор Иван Гешев сподели тази сутрин, че не може

...
Главният прокурор Иван Гешев сподели тази сутрин, че не може
Коментари Харесай

Гешев категоричен: Аргументите срещу мен са смешни

Главният прокурор Иван Гешев показа тази заран, че не може да реши какво ще бъде решението на Висшия правосъден съвет (ВСС).

" Висш съдебен съвет е групов орган, който ще реши. Ще повторя, че нямам никакви терзания. Всички „ учредения ”, които са посочени от служебния министър и от госпожа Йорданова да бъдат намерено прегледани пред българските жители ", прикани Гешев.

" Ако не беше тъжно, щеше да е смешно. Смешни са основанията им. Тъжното е, че посредством тези измислени учредения най-вероятно се извършва политическа поръчка за оказване на влияние върху прокуратурата и евентуалното й потребление като „ бухалка " против хора, които мислят по друг метод. Тъжното е, че хора, които за приказват господство на закона, за правова страна, за права на индивида, всъщност, вършат противоположното. Резултата заплащат българските жители, а той е взрив на престъпността ”, сподели основният прокурор пред кореспонденти преди да влезе на съвещанието на пленума на Висш съдебен съвет.

Магистратите ще обсъдят процедурата по предварително преустановяване на мандата на обвинител номер едно.

Той разяснява и проблема към „ Български пощи ”. „ Има инспекция в Софийска градска прокуратура за „ Български пощи ”. Предметът е освен хакерската офанзива, а всички условия към пощите. Това са значимите неща за обществото – дали пенсионерите ще си получат парите, какви са цените, каква е обстановката със здравната рецесия, а не тези измислени проблеми, свързани с офанзивата против правосъдната власт ", разясни Гешев.

Софийската градска прокуратура заяви по-рано през днешния ден, че при тях е постъпил сигнал от електронна медия, в който се излагат изказвания за вероятно осъществени длъжностни закононарушения и компютърни закононарушения във връзка сбъднат непозволен достъп до осведомителната система на комерсиално сдружение „ Български пощи “ ЕАД. 

На съображение член 145 от Закона за правосъдната власт прокурор от Софийска градска прокуратура е разпоредил осъществяване на инспекция по случая. Изискана е информация от  ДАНС, ГДБОП, ГДНП, Столична дирекция на вътрешните работи дали правят инспекция за хакерската офанзива на " Български пощи ", като е указано след привършване на инспекциите материалите да се изпратят в Софийска градска прокуратура по подготвеност. Също по този начин от " Български пощи " е изискана информация какъв е редът за погашение на пенсии след настъпилия срив в осведомителната система.   
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР