Главният прокурор Иван Гешев ще проведе днес среща с председателя

...
Главният прокурор Иван Гешев ще проведе днес среща с председателя
Коментари Харесай

Гешев на среща с Нинова за кризата с водата

Главният прокурор Иван Гешев ще организира през днешния ден среща с ръководителя на Парламентарната група " Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова. Те ще беседват по отношение на водната рецесия в Перник. Срещата е по искане на соцлидера. В края на предходната година тя разиска казуса и с кмета на града Станислав Владимиров. 

По мотив водените следствия по отношение на водната рецесия в гр. Перник, след срещата с градоначалника Нинова обществено разгласи желанието си да даде спомагателна информация от голяма важност за подхванатите дейности от правоприлагащите органи. 

Миньорският град е на воден режим от 18 ноември, а от 21 декември е оповестено бедствено състояние. На 28 декември срокът му беше продължен с още 30 дни. Междувременно държавното управление предприе незабавни ограничения по решение на спешната обстановка. Премиерът разпореди неотложно 30 милиона лв. от бюджета да бъдат преведени по сметката на община Перник за спешните действия по ВиК мрежата. 

Вече има резултати от ограниченията, които бяха подхванати за рандеман на вода от пещерите. Дебитът е невисок, само че се чака неговото увеличение. Аварийният ремонт на остарялата пречиствателна станция и водопреносната мрежа в Перник се чака да приключат до 2 месеца. 

На последното съвещание на Министерски съвет за годината Бойко Борисов изиска всички ВиК сдружения да преминат към едно общо държавно. Стана ясно и, че с държавни средства в Перник ще стартира създаване на нов магистрален тръбопровод, по който ще са инсталирани сензори, с цел да се избегне кражба на вода. Правителството е осигурило и над 2 милиарда и половина лв. по европейски планове за възобновяване на ВиК мрежите във всички сериозни градове на страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР