Главният прокурор Иван Гешев ще бъде на разпит в понеделник.

...
Главният прокурор Иван Гешев ще бъде на разпит в понеделник.
Коментари Харесай

Почна се! Гешев на разпит

Главният прокурор Иван Гешев ще бъде на разпит в понеделник. Лично той заяви, че е свикан в понеделник в Софийската градска прокуратура по инспекция за търговия с въздействие.

-->
От думите му стана ясно, че инспекцията е по отношение на неговите изказвания от този понеделник.

Тогава той даде близо 40-минутна конференция. Не стана ясно обаче за кои тъкмо изказвания е свикан Гешев и в какво качество ще дава пояснения. Обвинител номер едно сподели, че е извикан в 10:00 и че по-късно ще е подготвен да даде детайлности към точката, която през днешния ден беше включена като изключителна по искане на Атанаска Дишева и подкрепена с болшинство, а точно обвързвана със сигнала на Борисов Сарафов, в който той твърди, че Гешев е нарушил Конституцията, записвайки своя среща с члена на Висш съдебен съвет Йордан Стоев. 

Въпреки че Гешев настояваше тази точка, да се разисква още през днешния ден, той изиска отлагането ѝ след въпросното му посещаване в Софийската градска прокуратура, като на няколко пъти изясни, че има какво да каже, че то е доста забавно и щяло да бъде “очистващо за системата ".

Към 11 ч. продължава процедурният спор, в който основният прокурор се включва с разнообразни реплики. Точка втора, още веднъж с решение на Висшия правосъден съвет, е да се разиска и въпросът към вилата на прокуратурата в Боровец, във връзка на което през вчерашния ден имаше и чуване и правосъдния министър. В сигнала се твърди, че вилата се употребява като персонална от основния прокурор. Дебатът по тази точка следва, само че късият коментар на Гешев, когато беше запитан непосредствено дали живее в тази къща, беше “не ”. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР