Главният прокурор Иван Гешев проведе в Страсбург поредица от срещи

...
Главният прокурор Иван Гешев проведе в Страсбург поредица от срещи
Коментари Харесай

Гешев каза пред евродепутати истината за съдебната система у нас

Главният прокурор Иван Гешев организира в Страсбург поредност от срещи с представители на Европейския парламент, включително членовете на Групата на Европейските консерватори и реформисти Ришард Чернецки, Ладислав Илчич и Богдан Ржонца. Това оповестиха от държавното обвиняване.

Централна тематика на срещите бяха опциите за усилване на съдействието сред българските и европейски институции, което да укрепи партньорството сред България и останалите страни членки на Европейския съюз в региона на правораздаването, както и отбраната на евроатлантическите полезности.
-->


Друг акцент в диалозите на Иван Гешев и европейските депутати бе положението на върховенството на правото в България и гаранциите за неговото отстояване на локално равнище от страна на Прокуратурата на Република България. Главният прокурор акцентира, че в границите на своя мандат е полагал и ще продължи да поставя старания за това, българските жители да покачат доверието си в правоохранителните органи. Той посочи и дейните дейности на прокурорите и следователите в провежданите следствия на закононарушения, поставящи под риск съществени европейски полезности и застрашаващи сигурността на българското общество, противодействието на корупцията и злоупотребата с европейски средства.



Интерес европейските депутати демонстрираха към прилаганите от българската прокуратура ограничения за противопоставяне и предварителна защита на въздействието на трети страни във вътрешно политически проект. Темата е от изключителна значимост за европейските институции в подтекста на непримиримостта на Европейския съюз към опитите за пробутване на съветско въздействие в страните членки. Иван Гешев разясни, че българската прокуратура работи с фокус върху закононарушения, финансирани с съветски средства и опити за нарушение на европейските наказания по отношение на Руската федерация.

Посещението на основния прокурор в гр. Страсбург бе във връзка покана на Мониторинговата група за народна власт, господство на закона и съществени права към LIBE (DRFMG) на Европейския парламент.

Срещите на Иван Гешев с европейските депутати са в духа на обичайно сполучливия продан на отзиви и поддръжка сред българската прокуратура и европейските институции.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР