Главният прокурор Иван Гешев призова за законодателни промени заради зачестилите

...
Главният прокурор Иван Гешев призова за законодателни промени заради зачестилите
Коментари Харесай

Предложение на главния прокурор: Смърт заради пиян шофьор да...

Главният прокурор Иван Гешев прикани за законодателни промени поради зачестилите жертви на пътя поради пияни и надрусани водачи. Според него, когато в такива случаи  е последвало пътнотранспортно произшествие със гибел и тежки телесни повреди, подобно действие би трябвало да се квалифицира като съзнателно престъпление и да се глоби с по-високо наказване.

Обвинител №1 се аргументира с тежката злополука с един умрял и осем ранени край София късно във вторник, когато пийнал водач провокира преден удар. Ръстът на престъпленията, свързани с ръководство на моторни транспортни средства след приложимост на алкохол и опиати, е в стотици пъти, акцентира Гешев. Според него този проблем е доста сериозен и липсва единна политика на страната. 

" Има действителна заплаха за националната ни сигурност. Ние продължаваме да бъдем най-опасната страна в Европейския съюз за пътешестване по пътищата - с дребни изключения на моменти от страна на Румъния. Зачестилите катастрофи дават ясна причина да заключим, че има действителна заплаха за националната ни сигурност ", съобщи Богдан Милчев от Института за пътна сигурност.

Според него причина за това е, че през последните три години са налице политическа неустойчивост и това води до нарушена съгласуваност сред институциите.

Иво Иванов, ръководител на АПИ, сподели, че доста стремително са подхванали дейности за обезпечаване на пътна сигурност. " Сменят се пътни маркировки, пътни знаци, разчистване на мантинели и други действия ", уточни той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР