Главният прокурор Иван Гешев предупреди депутатите от правната парламентарна комисия,

...
Главният прокурор Иван Гешев предупреди депутатите от правната парламентарна комисия,
Коментари Харесай

Гешев с люта закана! Предупреждението

Главният прокурор Иван Гешев предизвести депутатите от правната парламентарна комисия, че в случай че одобряват измененията в Закона за правосъдната власт, които плануват закриване на профилирания съд и прокуратурата, ще сезира Конституционния съд.

На продължаващото към този момент пети час съвещание на Комисията обвинител номер едно видя " нелегитимни ползи " в оферти от Министерския съвет законопроект.

Гешев предвижда и остра европейска реакция, поради закриването на спецправосъдието, както и неуспех на основни следствия и каузи, свързани с тероризъм и закононарушения против правораздаването.

И още от прогнозите му - доста съдийски отводи, преустановяване на каузи, освобождение на запорирано имущество за милиони.

Той назова препоръчаните промени " най-лошият артикул, който в миналото е излизал от Министерството на правораздаването ", а претекстовете към проектозакона - " манипулативни ".

" Ако е допустимо, виждам, че има ужасно бързане. Вероятно се връщаме във времената на Цветанов, където гоним някакъв норматив за реализиране на бърз резултат. Надявам се да не се връщаме в тези политически времена, само че очевидно някои почини се възвръщат. Съжалявам, само че по този начин ми наподобява. Има някакъв норматив - " олимпийски " цели се гонят. В рамките на шегата, несъмнено ".

Въпреки рецензиите на опозицията, както и на множеството от присъстващите на съвещанието магистрати, на няколко пъти правосъдният министър Надежда Йорданова отбрани предлаганите промени и изрази вяра, че този път този парламент ще успее да ги одобри до дъно:

" Аз ще положа всички старания, с цел да мине, като този законопроект най-накрая да стане настоящо право. Вярвам и съм уверена, че болшинството също ще направи всички допустимо това да се случи ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР