Главният прокурор Иван Гешев няма намерение да информира парламента за

...
Главният прокурор Иван Гешев няма намерение да информира парламента за
Коментари Харесай

Гешев няма намерение да докладва в НС за полицейското насилие

Главният прокурор Иван Гешев няма желание да осведоми Народното събрание за работата на държавното обвиняване, обвързвана с полицейската грубост против протестиращи жители предишното лято. Това излиза от изказване на Гешев пред Българска телеграфна агенция. Той счита, че искане за чуване на основния прокурор в изключително съвещание или искане за правенето на отчет по съответни каузи би представлявало нарушаване на правилото на разделяне на управляващите.

Гешев изяснява, че практиката на Конституционния съд изключва осъществяването на парламентарен надзор върху работата на съответни магистрати и по неприключили каузи. Случвало се е обаче Гешев. 

" Демократична България " упорства Иван Гешев да се яви в Народното събрание на изключителното му съвещание във вторник, отдадено на полицейското принуждение. Досега цяла година прокуратурата отхвърляше да дава отговор има ли формирано следствие за полицейското принуждение зад колоните на Министерския съвет. След като миналия петък в Народното събрание бяха излъчени публични фрагменти от охранителните камери на Министерския съвет, в неделя прокуратурата разгласи сбито, че има четирима, които по това време са били чиновници на Министерство на вътрешните работи, имат обвиняване. Не стана ясно обаче по кое време са упрекнати те, нито кои са, нито за какво цяла година не е стигнала на обвиняването да ги изправи на съд.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР