Главният прокурор Иван Гешев няма да подаде оставка. Той показа

...
Главният прокурор Иван Гешев няма да подаде оставка. Той показа
Коментари Харесай

Гешев е бесен! Скъса оставката си и я хвърли с: Бойко Методиев Борисов ми предложи…

Главният прокурор Иван Гешев няма да подаде оставка. Той сподели пред медиите заявката и демонстративно го скъса.
„ Може да съм допускал неточности, да съм споделил нещо непремерено, само че всичко е било в името на хората и народа “. Това съобщи основният прокурор в първото си изказване за медиите след стартирана във Висш съдебен съвет процедура по неговото премахване и прибирането му от Съединени американски щати.
На 12 май 2023 година в деловодството на Висшия правосъден съвет беше подадено предложение от шестима членове на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет за предварително освобождение от служба на основния прокурор за „ тежко нарушаване на служебните отговорности “. В претекстовете се показва наличието на израелски специалист на мястото на опита за нападение.
„ Вчера, пристигайки от Съединени американски щати, бях „ поканен “ до 10 часа да подам оставка. Беше упоменато моето семейство и че в случай че не го направя, някой ще натисне копчето „ Enter ” с някакви неща и някакви видеоклипове… И по тази причина по-добре било да проявя здравомислие, тъй като животът продължава. Бил съм самичък на скалата, а там духа вятър. Това, което ще кажа, е че не ме е боязън. Флаконе е споделил, че страхливият умира всеки ден, а смелият единствено един път. Аз не знам дали съм самоуверен, само че постоянно съм правил единствено неща, които считам за верни “, сподели той.
„ Като основен прокурор съм работил единствено и само за България. За мен думи като Родина, Татковина, Отечество, мъжка дума, чест, честност към приятелите – колкото и да е старомодно, значат нещо “, съобщи Иван Гешев.
Той заприказва за офанзива на „ политическата мафия, олигархията и престъпността “.
„ Опитах се да трансформира каквото мога в живота на българските жители – започнах с битовата престъпност, продължих с проведената, разследвахме зловредното съветско въздействие “, сподели той.
„ Олигарси се крият в Дубай и Сърбия. Прокуратурата беше атакуване необмислено. Обединиха се политическата мафия, олигарсите и нарушителите. Политиката би трябвало да излезе в правосъдната власт, която до този миг се опитваше да управлява процеси, а в този момент се намесва необмислено “, сподели той.
„ Аз се колебая, че множеството от българските политици имат морал “, сподели той.
Гешев твърди, че някой, който е споделил, че приказва от името на Бойко Борисов, му е предложил дипломатическа или политическа кариера. Не сподели обаче името на този човек.
Според основния прокурор задачата на опита за нападение е била неговата гибел, само че е бил вкаран в неуместната обстановка да би трябвало да се оправдава, че е оживял.
Гешев акцентира, че след атентата е бил в отпуск и основен прокурор е бил на процедура „ лицето Боби Сарафов “.
Очаквайте детайлности!
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР