Главният прокурор - Иван Гешев нарече “мит“ твърденията за неговата

...
Главният прокурор - Иван Гешев нарече “мит“ твърденията за неговата
Коментари Харесай

Гешев: Твърденията за недосегаемост на главния прокурор са “мит“

Главният прокурор - Иван Гешев назова “мит “ изказванията за неговата недостижимост.

Обвинител номер едно дава отговор на въпроси на депутатите от парламентарната правна комисия по отношение на импортирания от него отчет за активността на прокуратурата от началото на мандата му. Коментарът на Гешев беше в отговор на въпрос в отчета на Европейската комисия по отношение на фигурата на основния прокурор.

Според Иван Гешев у европейските ни сътрудници е било образувана превратна визия за пълномощията му, а изказванията за неговата недостижимост били агитация.

Гешев заявява, че не го е боязън да бъде разследван, само че счита, че не това е задачата, а отстраняването му от поста. Докато той говореше пред депутатите, зад тила му застана юноша с пачка реквизитни евробанкноти.

След като основният прокурор изкоментира наличието му, мъжът беше изведен, само че съумя да хвърли банкнотите и да го попита къде са парите на КТБ. "Хубаво е, че бяха банкноти, а не револвер ", пошегува се Иван Гешев.

Изслушването продължава. Правната парламентарна комисия изслушва основния прокурор Иван Гешев по отношение на импортирания от него отчет от 63 страници за работата на държавното обвиняване за първите осем месеци от мандата му.

Освен статистика за следствия и инспекции, упрекнати и наказани лица, в отчета са разказани шумните акции на държавното обвиняване - от против наричаните от Гешев "олигарси " Васил Божков и братя Бобокови, през следствията за тежки пътни произшествия, за строителството по Черноморието, противозаконните сметища и водната рецесия, и се стигне до карантинните каузи.

До отчета на Обвинител номер едно се стигна по гледище на опозиционната Българска социалистическа партия. Депутатите й се активизираха след гражданските митинги, последвали влизането на въоръжени лица от Бюрото за отбрана на очевидците към основния прокурор, познавач и военни обвинители в постройката на президентската администрация. Часове след акцията държаният глава изиска оставката на Иван Гешев. За нея упорстват над три месеца и протестиращите.

Поискаха я и от Българска социалистическа партия, само че и да го изслушат. Решението беше подкрепено от всички парламентарни групи.

Преди началото на чуването водачът на „ Да, България “ Христо Иванов и негови поддръжници желаеха оставката на основния прокурор и на Висшия правосъден съвет, който отхвърли да прегледа настояването на Съюза на съдиите за отстраняването на Иван Гешев.

Заедно със свои симпатизанти Христо Иванов стачкува пред Народното събрание, където депутатите от правната комисия изслушват отчета на обвинител номер 1 за активността на държавното обвиняване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР