Главният прокурор Иван Гешев изпрати писма до служебния министър на

...
Главният прокурор Иван Гешев изпрати писма до служебния министър на
Коментари Харесай

Шишков отвърна на Гешев за проверките на пътищата, нови разкрития

Главният прокурор Иван Гешев изпрати писма до служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и до служебния министър на районното развиване и благоустройството проектант Иван Шишков, с които изиска цялата налична информация по отношение на открити нередности при построяването и поддържането на пътища в страната.

" Не сме изпратили нужната информация, тъй като част от инспекциите не са финализирани публично, няма публични отчети ", обясни служебният районен министър арх. Иван Шишков.
-->
Той конкретизира, че " ядките ", извадени от Северната дъга на София, са посочили, че на едно място асфалтът е 13 см, на друго - 13,8 при заложени по план 20 см.

Той добави, че инспекциите се вършат взаимно с Министерството на вътрешните работи и данните се обработват от органите там.  " Резултатите са въпрос на обстоятелства, a не на интерпретация. Тези всички обстоятелства се обработват от органите на Министерство на вътрешните работи. Имаме няколко преписки, които са почнали в посока поправяне и състояние на пътищата в България. Магистралите, издигнати преди 7-8 години, за жалост, в действителност се нуждаят от главен ремонт ", разяснява арх. Шишков.

Той напомни, че в частта от автомагистрала " Хемус " сред София и Яна, липсва 30% асфалт, а пътят е построен от материали, които не би трябвало да бъдат слагани.

" Следващите инспекции, които бяха осъществени, бяха на автомагистрала " Марица ", мисля, че за всички е ясно, че има сектори, които са в неприятно положение.  Вероятно ще се наложи спешен ремонт. Там също се оказа, че има проблем с количеството асфалт, има проблеми със земната основа ", сподели арх. Шишков.

Като проблем той очерта това, че постоянно има един и същи възложител.  " Начинът, по който са възлагани ремонтите, в това има някакъв проблем и е куцало ", коментира гостът пред Bulgaria ON AIR.

По думите на районния министър ремонтът на автомагистрала " Тракия " сред Стара Загора и Чирпан е бил трансфорат в нелегално строителството, тъй като е бил предоставен като " настоящ ".  " Оттук нататък на ремонтирания сектор е изработен без контрол, този сектор не е въвеждан в употреба, тъй като нямаме решение за градеж ", добави той.

Арх. Шишков бе безапелационен, че цялата информация от инспекциите на пътищата ще бъде дадена на прокуратурата. " Проверките ще продължат, прокуратурата също има интерес в тази обстановка. Строителството е сериозен развой и не би трябвало да подценяваме нито един детайл от него ", сподели той.

Регионалният министър е убеден, че ще се търси отговорност от страна на компаниите, надзорниците и на всички участници в строителния развой.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР