Главният прокурор Иван Гешев и ръководството на Прокуратурата проведоха работна

...
Главният прокурор Иван Гешев и ръководството на Прокуратурата проведоха работна
Коментари Харесай

Гешев обсъди мерките за честни избори с евродепутати от АЛДЕ

Главният прокурор Иван Гешев и управлението на Прокуратурата организираха работна среща в София с делегация от членове на Европейския парламент от групата “Обнови Европа” и с представители на Европейската партия „ Алианс на либералите и демократите за Европа “ (АЛДЕ).

В срещата участваха Адриан Васкес Лазара, ръководител на Комисията по правни въпроси в Европейския парламент, Илхан Кючюк, съпредседател на Европейската партия „ Алианс на либералите и демократите за Европа “ (АЛДЕ), Роман Якич, президент на Либералната мрежа на Югоизточна Европа, Емил Киряз, зам.-председател на Либералния интернационал, Антоанета Асенова, президент на Европейската демократична юноша, Даниела Муралес, политически консултант от АЛДЕ.

Обсъдени бяха ограниченията, които Прокуратурата на Република България подхваща за спазването на закона при провеждането на изборите за президент и вицепрезидент и за Народно заседание, планувани за 14.11.2021 година, противодействието на закононарушенията против политическите права на жителите и нуждата от интензивно взаимоотношение сред институциите за гарантиране на почтен и транспарантен избор.

Ръководството на прокуратурата срещна европейските парламентаристи с осъществените инспекции и формираните досъдебни производства против лица и незаконни групи, занимавали се с пазаруване на гласове при изборите за Народно заседание през м. април и м. юли 2021 година, както и с работата на Националното междуведомствено звено, ангажирано с обезпечаването на бърза и съответна реакция на противопоставяне на закононарушенията, свързани с изборния развой.

Прокуратурата удостовери готовността си за продължение на двустранния разговор с представители на Европейския парламент по въпроси, свързани с отстояването на върховенството на правото.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР