Главният прокурор Иван Гешев е проявил недопустима емоция и е

...
Главният прокурор Иван Гешев е проявил недопустима емоция и е
Коментари Харесай

Доц. Киселова каза как Гешев е прекрачил границата

Главният прокурор Иван Гешев е показал неприемлива страст и е прекрачил избрана граница, изясни пред Нова телевизия преподавателят по конституционно право доцент Наталия Киселова.

„ Не употребява език, подобаващ за един магистрат. След това допускам си е дал сметка, че има въпроси, на които би трябвало да дава отговор по-предпазливо ”, уточни тя.
-->
„ В България формираме Народно заседание, президент и вицепрезидент директно на централно равнище, а на локално равнище кметове и общински съветници. Посредством тези органи на централно и на локално равнище всички останали органи в страната би трябвало да черпят легитимност от тези директно определени. Трябва да си зададем въпроса дали тези хора, които избраха основния прокурор, са си давали сметка освен за професионалните, само че и за личностните му качества ”, разясни доцентката.

Според нея в случай че в идващите седмици станем очевидци на избор на държавно управление, въпросът за попълване на съставите на органите, които са с изминал мандат ще пристигна още веднъж на масата.

„ Ако в този момент вратата се затвори, е доста евентуално идващото десетилетие да няма опция да се усъвършенства качеството на хората, които селектират магистрати ”, безапелационна бе Киселова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР