Главният прокурор Иван Гешев е против законопроекта за изменение и

...
Главният прокурор Иван Гешев е против законопроекта за изменение и
Коментари Харесай

Гешев не дава да се отглежда канабис у нас, какви са мотивите

Главният прокурор Иван Гешев е срещу законопроекта за изменение и допълнение на Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите, импортиран от народния представител Владислав Панев и група народни представители, излиза наяве от известие на прокуратурата.

Обвинител номер едно се афишира против опцията министърът на земеделието да позволява развъждането на промишлен коноп. Според Иван Гешев в предлаганите промени липсва ясно разграничение сред индустриалния коноп (Cannabis Sativa L.) и марихуаната (Cannabis Indica), които са от едно семейство, само че от друг тип. В същото време е препоръчано да има изключение и да се позволи цялостна преправка на растенията от типа Cannabis Sativa L. без ограничавания в задачата, за която могат да се употребяват добитите първични материали.

Не се планува и опция Министерство на здравеопазването или различен орган да реализира настоящ или следващ надзор върху наличието и концентрацията на интензивно вещество в добитата продукцията.

Не е ясно и по какъв начин ще се усъвършенства ефикасността в активността на държавните органи, както в организационно отношение, по този начин и с оглед отбраната на застрашените от разпространяването на наркотични субстанции публични групи като се има поради, че настоящата в този момент уредба е задоволително ясна и детайлизирана, написа основният прокурор Иван Гешев в мнение до Народното събрание.

Главният прокурор показва негативно мнение по импортирания законопроект, защото съображенията на вносителите не са основани на законодателна целенасоченост, а са изложени само декларативни изказвания за развиване на технологиите, нововъведенията, привличане на вложения и нови работни места.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР