Главният оперативен директор на GameCredits – Алекс Мигитко, който ще

...
Главният оперативен директор на GameCredits – Алекс Мигитко, който ще
Коментари Харесай

Алекс Мигитко пред Kaldata: За успешно ICO са необходими три неща - идея, екип и бизнес план, смята оперативния директор на GameCredits

Главният действен шеф на GameCredits – Алекс Мигитко, който ще бъде в България по покана на Game Dev Summit Monthly (26 април, Culture Beat) признава, че игрите и новите технологии са негова пристрастеност от доста години. С над 11 години опит в ИТ сферата Алекс е работил по разнообразни планове – от основаване на видео игри до fintech.
Днес той се концентрира върху криптивалутите и blockchain технологията и по-специално приложенията им в гейм промишлеността. Малко преди гостуването му в България си поговорихме за безбройните приложения на децентрализираните технологии, какво е необходимo за едно сполучливо ICO и част от новите артикули в портфолиото на компанията.
Как се роди концепцията за имплементирането на криптовалута в региона на електронните спортове и създаването на игри?
Гейминг промишлеността е една от най-бързо разрастващите се промишлености на планетата, само че все пак тя към момента е изправена пред голям брой проблеми –  измами, високи разноски и такси при финансови транзакции. Всеки, който даже и малко се интересува от криптовалута и приложенията й знае, че тази технология има капацитет да реши всеки един от тези проблеми. Така че, за нас това е напълно рационално решение и криптовалутата пасва идеално на гейминг промишлеността.
Днес всяка втора компания се пробва да направи лично ICO (Initial Coin Offering). Какво е належащо, с цел да се сътвори сполучливо ICO?
За сполучливо ICO са нужни три неща – концепция, екип и бизнес проект. Тези неща подсигуряват дългосрочeн триумф. Започвате с решаването на значим проблем, събирате верния екип и атакувате концепцията с брилянтна тактика. Ако ви липсва нещо от горните изброени – по-добре не тръгвайте в тази посока.
Blockchain технологията не е нова идея. Как се е трансформирала през последните няколко години? Има ли към момента “златна тресчица ” в бранша?
Идеята за децентрализирани мрежи и регистри съществува от години, доста преди основаването на Bitcoin през 2009 година Напоследък следим към 500 компании, които са интегрирали или употребяват blockchain технология. Но това е единствено началото, към момента сме в зората на blockchain-а и сигурно можем да следим тъй наречените “златна тресчица ” в бранша.  През идващите години сигурно ще станем очевидци на “експлозия ” в потреблението на тази технология.
Колко дейни консуматори употребяват продуктите на компанията?
През миналата година привличането на нови консуматори не беше наша основна цел. Бяхме се фокусирали най-много върху построяването на най-хубавите вероятни артикули.
В момента имаме регистрирани десетки хиляди консуматори, които употребяват нашата еко система от артикули, основани на blockchain технологията.  С популяризирането и разширението на потребителската ни база през идната година чакаме тези числа да се усилят бързо.
Ще ни разкажете ли повече за плана – GPlay? Дочухме, че търсите нови сътрудници от България?
GPlay е магазин за мобилни приложения (app store) и конкурентна гейминг платформа, употребяваща blockchain технологията, с цел да обезпечи преимущества както за геймърите, по този начин и за разработчиците на игри. GPlay разрешава на разработчиците да показват своите мобилни игри, да интегрират заплащания и да предложат благоприятни условия за спортен гейминг за своите консуматори. В същото време предотвратяваме измамите, плащаме на разработчиците на всеки 60 часа и не начисляваме никакви такси. Чрез GPlay се опитваме да предефинираме понятието “магазин за мобилни приложения ”. В този миг интензивно търсим разработчици и компании, които основават игри и биха имали интерес да работят с нас по този план.
Вашият фирмен девиз е „Игрите са нашата култура“. Наистина ли играете игри? Кой е вашият персонален любимец?
Разбира се, че играя игри, въпреки че с работата ми, не мога да играя толкоз, колкото бих желал. Вече повече от десетилетие съм почитател на Final Fantasy, също по този начин играя Civilization и PUBG.
Вашата лекция в София, която ще бъде в границите на Game Dev Summit Monthly ( 26 април, Culture Beat) е обвързвана с монетизация и електронни спортове. Можете ли да споделите повече информация по тематиката?
В момента има доста стеснен брой способи, по които разработчиците на игри да си обезпечават доходи. Нашата цел е да осигурим нови способи на монетизиране посредством бързо възходящият интерес към електронните спортове. Създаваме инфраструктура, посредством която разработчиците на игри да могат да оферират конкурентни  услуги като шампионати, събития и други Електронните спортове са най-хубавият метод да се ангажират потребителите, вкючително такива, които не играят, за оптимално увеличение на капацитета за монетизация.
Какво да очаквате от GameCredits в близко бъдеще?
Стартирането на GPlay с игри от разнообразни разработчици и издатели. Скоро по-късно можете да очаквате първо някои от характерностите на електронните спортове в нашите водещи артикули GPlay и GShare. Ще работим интензивно да усъвършенстваме потребителския опит, както за разработчиците, по този начин и за геймърите. Когато му пристигна времето се надяваме да чуем отзивите ви.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР