Главният изпълнителен директор на Yettel България Джейсън Кинг бе избран

...
Главният изпълнителен директор на Yettel България Джейсън Кинг бе избран
Коментари Харесай

Шефът на Yettel влиза в Управителния съвет на КРИБ


Главният изпълнителен шеф на Yettel България Джейсън Кинг бе определен за член на Управителния съвет на най-голямата работодателска организация в страната - Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Общото заседание на КРИБ, което се организира на 31 май 2022 година, избра 29 членове на Управителния съвет на КРИБ.

„ За мен е чест да бъда определен в борда на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, дружно с други бизнес водачи. От тази позиция Yettel ще има опцията да способства доста за възстановяване на бизнес климата в страната, а също по този начин и за повишение на цената на българската стопанска система. Бих желал да благодаря на всички членове на КРИБ за изразения от тях избор на доверие и да пожелая триумф на новото управление на организацията “, сподели Джейсън Кинг, основен изпълнителен шеф, Yettel България.

Джейсън Кинг е потвърден водач с над 20 години интернационален опит в трансформацията на телекоми, медийни и цифрови софтуерни компании, с корпоративен и частен капитал, в бизнеси с дълготраен растеж и облага.

Джейсън е основен изпълнителен шеф и ръководител на борда на шефовете на Yettel България, а преди този момент на Telenor България, от 1 септември 2018 година Преди да се причисли към компанията, Джейсън е заемал редица лидерски позиции, в това число търговски шеф на групата на VEON, снабдител на телекомуникационни и цифрови услуги и основен маркетинг шеф в Liberty Global (UPC) и T-Mobile. Той е водил стратегии за бизнес промяна, преструктуриране на компании, агресия,  както и голям брой планове за бизнес развиване на редица конкурентни пазари в Европа, измежду които Чехия, Дания, Нидерландия и други

​​През 2020 година Джейсън Кинг получи оценката „ Бизнес водачество по време на рецесия “ на премиите „ Мистър и Мисис Икономика “, като самопризнание за  неговото водачество, което трансформира Теленор (сега Yettel) в образец за по-добро показване по време на рецесия и основаване на благоприятни условия за екипа на компанията да изведе бизнеса си до нови висоти. Екипът, воден от Джейсън Кинг, оказа цялостна поддръжката на сътрудници, компании и клиенти във време, в което страната се опитваше да преодолее въздействието на коронавирус рецесията, като споделяше най-хубавите практики за непрекъснатост на бизнеса. Теленор стана и един от най-големите частни донори в страната с дарения на стойност над 700 хиляди лева под формата на здравно съоръжение, средства за персонална отбрана и смарт телефони за медицинските служащи на първа линия, с цел да продължат своята работа при по-безопасни условия. Компанията подари и компютри на учебни заведения и центрове за деца в риск, с което им обезпечи благоприятни условия за отдалечено образование.

Под управлението на Джейсън Кинг Yettel (Telenor) се наложи като един от най-предпочитаните снабдители на телекомуникационни услуги в страната. Джейсън бе съществена движеща мощ и при въвеждането на новата марка Yettel за българския пазар. Yettel е новият телекомуникационен бранд на PPF Telecom Group, въведен през 2022 година за пазарите в България, Сърбия и Унгария. Като бранд, насочен към хората, предоставяйки съгласуваност и цифрови услуги, Yettel се стреми да помогне на клиентите да реализират баланс в живота си.

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) е най-голямата работодателска организация на бизнеса в България. КРИБ обгръща компании, които общо генерират към три-четвърти от брутния вътрешен артикул и от износа на страната. КРИБ има 130 районни представителства в цялата страна, сплотява 131 браншови организации във всички браншове и разполага с 12 секторни комитета, които координират ползите на членовете.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР