Главният изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг съобщи, че социалната

...
Главният изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг съобщи, че социалната
Коментари Харесай

Фейсбук предприе нови мерки срещу дезинформация за коронавируса

Главният изпълнителен шеф на " Facebook " Марк Зукърбърг заяви, че обществената мрежа усилва напъните си за битка против обвързвана с новия ковид дезинформация, като дава на Световната здравна организация (СЗО) опция за безвъзмездна реклама, съобщи Асошиейтед прес.

В собствен пост във Facebook Зукърбърг разгласи, че компанията му работи с националните министерства на опазването на здравето и с интернационалните организации като СЗО, Американския център за надзор и предварителна защита на болесттите и с УНИЦЕФ за даване на навременна и точна информация за вируса.

Той добави, че Facebook ще окаже " поддръжка и ще даде безвъзмездна реклама за милиони долари " на организации, които не назова.

Facebook към този момент предприе други ограничения против подправени вести и дезинформация за ковид, измежду които бяха премахването на погрешни изказвания и тайни теории, както и насочването на потребителите към уеб страниците на СЗО или локалните здравни управляващи за приемане на най-нова информация.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР