Главният изпълнителен директор на банката Тидяне Тиам Още по темата

...
Главният изпълнителен директор на банката Тидяне Тиам Още по темата
Коментари Харесай

Credit Suisse отчете нетна загуба от 1 млрд. долара

Главният изпълнителен шеф на банката Тидяне Тиам

Още по тематиката
BNP Paribas цели по-висока доходност

Тримесечните доходи са по-ниски от прогнозата, само че френската банкa се стреми да реализира възвръщаемост на капитала от над 10%
8 фев 2018
Credit Suisse ще редуцира разноски за още 1 милиарда $ през 2018 година

Големите очаквания за Азия към момента не носят предстоящите резултати
7 дек 2016
Credit Suisse поглежда към Азия

Швейцарската банка търси спомагателни източници на доходи
31 окт 2016 Швейцарската банка Credit Suisse записва загуба за трета поредна година, като съществена причина за нея е отписване на стойност 2.74 милиарда швейцарски франка поради данъчната промяна в Съединени американски щати, оповестява CNBC. Банката сподели, че приема " внимателна краткосрочна вероятност ", основана на неотдавнашната пазарна неустойчивост.

Резултатите

Финансовата институция регистрира чиста загуба от 983 млн. швейцарски франка за предходната година и съобщи, че е платила 2.74 милиарда франка налог поради промяната в Съединени американски щати.

" Банката е в по-добро състояние по отношение на миналата година ", сподели Тидяне Тиам, основен изпълнителен шеф на Credit Suisse. " Ако погледнете резултатите, които обявихме през днешния ден, и основните неща в тях, говорихме доста за оперативния ливъридж, т.е. работим интензивно, с цел да увеличим приходите и да понижим разноските си ", добави той.

Като цяло резултатите са надхвърлили упованията на анализаторите, които предвидиха чиста загуба за годината от 1.1 милиарда швейцарски франка.

За четвъртото тримесечие Credit Suisse регистрира загуба от 2.1 милиарда швейцарски франка заради отписването, което е усъвършенстване по отношение на миналогодишния резултат, когато загубата за същия интервал възлизаше на 2.6 милиарда франка. Капиталовата позиция също се е подобрила през последните три месеца на 2017 година Коефициентът на адекватност на капитала от първи ред CET1 се покачва до 12.8% спрямо 11.5% към четвъртото тримесечие на 2016 година " Банката е в по-добро състояние по отношение на миналата година "
Тидяне Тиам, основен изпълнителен шеф
В изказване Тиам показва още, че банката е съумяла да покаже печеливш напредък и че всяко от подразделенията й е нараснало възвращаемостта на капитала си, най-много бизнесът за ръководство на благосъстоянието. Звеното регистрира нарастване с 13% на годишна база в размера на ръководените от него активи.

Твърде рано за назад изкупуване на акции

Въпреки усъвършенстваните позиции отпреди година Credit Suisse разгласи дял от 0.25 швейцарски франка на акция - малко под пазарните упования за 0.28 швейцарски франка. Пред CNBC Тиам разяснява, че е " прекомерно рано " да разгласи начинания за назад изкупуване на акции или по-високи дивиденти за акционерите.

" През 2018 година ще останем фокусирани върху дисциплинираното осъществяване и гарантирането на стойност за нашите клиенти и акционери в последната година на тригодишния ни проект за преструктуриране ", съобщи Тиам.

Мениджърът, който пое поста преди съвсем три години, се концентрира върху стесняване на дейностите по капиталово банкиране на Credit Suisse, с цел да се концентрира върху частното банкиране, където е необходим по-малък капитал.

По отношение на 2018 година от Credit Suisse показват, че активността на банката може да бъде повлияна от редица пазарни несигурности, в това число промени в лихвените проценти в целия свят, заради което приема " внимателна краткосрочна вероятност " предвид на неотдавнашната неустойчивост на пазарите.

" През първите шест седмици на 2018 година се следи доста повишаване на волатилността на пазарите, което, от една страна, има позитивно влияние върху неключовите ни действия, а въпреки това, оказва отрицателно въздействие върху главните ни интервенции, защото клиентите чакат по-спокойни пазари, с цел да подписват покупко-продажби ", разясняват от банката.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР