Главният инженер на отбора на Ферари Джок Клиър призна, че

...
Главният инженер на отбора на Ферари Джок Клиър призна, че
Коментари Харесай

Ферари: Манталитетът „Мухамед Али“ позволи на Ред Бул да ни победи

Главният инженер на тима на Ферари Джок Клиър призна, че способността на отбора на Ред Бул да нанася огромни удари даже и когато е изглеждал притиснат до стената е разрешил на „ Биковете “ да стигнат до шампионския дубъл във Формула 1 през 2022 година. Опитният инженер съпостави манталитета на австрийския състав с този на именития боксьор Мухамед Али, който постоянно бе притискан от своите противници до въжетата, само че успяваше да се измъкне и да нанесе тежки удари по тях.

„ Мисля, че силата на Ред Бул през тази година пристигна от тяхната опция да са гъвкави. Имаше моменти, в които беше малко като Мохамед Али. Изглеждаше като да сме ги притиснали до въжетата, само че те се раздвижваха леко и успявахе да нанесат тежък удар. Ние бяхме доста сюрпризирани от това “, изясни Клиър.

„ Мисля, че това се дължеше на техния опит в борбите за купите. Това е нещо, към което ние ще би трябвало да се приспособяваме. Тази година ни беше доста потребна в това отношение. Бяхме в челото и се борихме там. Научихме доста през тази година, а нашата крива на учене е доста остра, както е и за всички тимове “, сподели още британецът.
 От Ферари обясниха за проблемите с гумите във втората половина на сезона От Ферари обясниха за проблемите с гумите във втората половина на сезона
Той също по този начин разкри, че във Ферари са позволили неточност в разпределянето на своя бюджет за развиване на колата. В Маранело бяха прекомерно нападателни при започване на сезона, до момента в който Ред Бул бяха по-търпеливи, което разреши на „ Биковете “ да записват огромен скок напред във втората половина на годината, когато към този момент „ Черните кончета “ бяха изхарчили своя бюджет за развиване.
 Таванът на бюджетите спрял развиването на Ферари Таванът на бюджетите спрял развиването на Ферари
„ Трудно е да знаеш по какъв начин най-ефективно да изхарчиш парите си. Това лишава известно обмисляне. Естествено от време на време се оказва, че си взел неверно решение. Ред Бул свършиха доста добре своята работа и реагираха вярно когато бяха напрегнат, като в това време не изгубиха централизация и съумяха да подобрят колата си.

„ Ние изпълнихме личния си проект, само че спортът е условен. Определено не се представихме на равнището на Ред Бул във втората половина на сезона, само че също по този начин можем да кажем, че и Мерцедес прекомерно късно стигнаха до челото в случай че ме разбирате. Между трите тима виждаме прекомерно ранно натискане с нас, прекомерно късно с Мерцедес и прецизен баланс с Ред Бул. Трябва да се поучим от това “, разяснява Клиър.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР