Гласуването на закона в Алабама, правещ абортите незаконни, без значение

...
Гласуването на закона в Алабама, правещ абортите незаконни, без значение
Коментари Харесай

Как законът за абортите може да съсипе щата Джорджия

Гласуването на закона в Алабама, правещ абортите противозаконни, без значение дали бременността е плод на обезчестяване или инцест, несъмнено разбуни духовете в Съединени американски щати.

Последваха редица митинги на жители, а срещу закона се застъпиха и доста известни персони. В щата Джорджия, който е прилежащ на Алабама, също обмислят приемането на подобен закон.

Това обаче може да се окаже пагубно за стопанската система, тъй като над 100 артисти подписаха петиция, с която декларират, че в случай че това се случи, те няма да вземат участие във филми, които се снимат на територията на щата. Сред тях са Софи Търнър, Патрик Адамс, Натали Портман, Бри Ларсън, Бен Стилър, Шон Пен, Сара Полсън, София Буш, Марк Ръфало, Оливия Уайлд и други.

.@brielarson, @PattyArquette, @1SpencerGarrett, @amysmart26, @MelissaJPeltier @GraceParra360, @halfadams, @Slack2thefuture, @mrrickywhittle, @eorlins & #NataliePortman are also telling @BrianKempGA, that #HB481IsBadForBusiness. There are now over 100 signers. pic.twitter.com/tsGTzX6xLf
— Alyssa Milano (@Alyssa_Milano) 1 април 2019 година
От Netflix също обявиха, че в случай че законът бъде признат, ще преустановят вложенията си в Джорджия. Стрийминг платформата снима много от продукциите си на територията на щата, а измежду тях е и Stranger Things. В Джорджия снимат и други огромни студия като Disney .
 Netflix, Disney+ и за какво акциите на стрийминг платформата регистрираха спад
Disney+ към този момент трансформира играта (поне за Netflix)

Удар под кръста за Netflix

Точно там са снимани и огромна част от филмите от киновслената на Marvel. Disney също оповестиха, че ще спрат работата си там, в случай че законът бъде прокаран. Към Netflix и Disney се причислиха WarnerMedia, AMC Networks, NBCUniversal, CBS Corp. и Showtime , които също заплашиха, че няма да работят в щата, написа Bloomberg.
 Емили Ратайковски, Алабама, законът за абортите и за какво моделът е против него
Голият митинг на Емили Ратайковкси

Емрата не е съгласна със закона, забраняващ абортите в Алабама

За 2018 година 455 телевизионни продукции и филми са снимани в щата, от които в стопанската система на Джоджия са влезнали към 9.5 милиарда $ . Над 92 000 работни места пък са обезпечени от опериращите там студия и са били платени над 4.6 милиарда $ за заплати.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР