Гласовите асистенти от ново поколение показват, че подобни системи действително

...
Гласовите асистенти от ново поколение показват, че подобни системи действително
Коментари Харесай

Amazon направи гласовия си помощник Alexa още по-умен

Гласовите асистенти от ново потомство демонстрират, че сходни системи фактически са достигнали равнището, в което могат да схванат една елементарна човешка тирада, без добре дефинирани изречения, да разпознават изречения и по този начин нататък. Разбира се, всичко това работи не по този начин, както бихме желали, само че напредъкът през последните няколко години е много впечатляващ.
Amazon Alexa — това е най-разпространеният гласов ИИ от ново потомство. Това стана допустимо с помощта на обстоятелството, че Amazon го направи отворен за трети страни. В последна сметка, в този момент има повече от 40 000 спомагателни умения, които са основани за Alexa от странични външни специалисти.

Както се оповестява на уеб страницата на компанията, в този момент в границите на самодейността Alexa Brain се работи по три съществени технологии, които ще създадат Alexа още по-„умен“.

Първата — куп умения. Сега всяко умеене съществува настрана. По създание, това са обособени приложения за Alexa, които прибавят в нея нови функционалности. Въпреки това, Amazon работят интензивно и върху основаването на умения, функциониращи по-гладко.

Втората — контекстно прекачване. Тук всичко е просто. Alexа и в този момент схваща подтекста, само че втората фраза би трябвало да стартира с послание към ИИ. Скоро ще бъде отстранено и повторното послание.

Третата технология – паметта. По създание, това са условни бележки, само че не основани от някое приложение, към което Alexa има достъп, а съхранени непосредствено в паметта на гласовия асистент. Например, от Alexa може да бъде поискано да запомни някаква дата, номер на телефон и по този начин нататък. За тези, които към този момент са привикнали в по-голяма степен да разчитат на гласовите AI, тези благоприятни условия ще създадат потреблението на съответните устройства още по-лесно и комфортно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР