Гласовита българка беше вписана в Книгата на рекордите на Гинес

...
Гласовита българка беше вписана в Книгата на рекордите на Гинес
Коментари Харесай

Българка влезе в Гинес с най-мощния глас в света

Гласовита българка беше вписана в Книгата на върховете на Гинес като дамата с най-мощния глас на планетата. Смиляна Захариева блъснала журито на международната ранглиста в земята, откакто уредът отчел 113,8 децибела на 2,5 метра разстояние.

" Чувствам се горда с това, че съумях да реализира една моя фантазия. И с това, че можех да разгласявам, че съм българка. Навсякъде писах, че с изключение на българка съм и пловдивчанка ”, съобщи родопчанката, представена от уеб страницата Glas.bg.

Тя схваща, че е сложила връх с гласа си по време на планувано пътешестване в Шри Ланка. Тогава получава известие от Гинес. От там я поздравили за достижението, и че то към този момент е вписано.

„ Вълнуващо беше. Започнах да приветствам всички по пътя си ”, сподели още Захариева.

Указанията на Гинес са прецизни, те включват редица параметри - прецизен тип и марка на уреда за премерване на силата на гласа, разстояние, височина, калибровка на шумомера.

Смиляна Захариева има вяра в лечебната мощ на музиката и родопските чанове. В един елементарен диалог с нея не може да се разбере силата на гласа на певицата, само че когато тя запее, неповторимите нотки в гласа й и силата му, карат мнозина да настръхнат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР