Гласове от всички партии печели президентът Румен Радев, който бе

...
Гласове от всички партии печели президентът Румен Радев, който бе
Коментари Харесай

Радев с гласове от всички партии. От кои взе най-много?

Гласове от всички партии печели президентът Румен Радев, който бе определен на балотаж за втори мандат. Голямата част от гласоподавателите на " Продължаваме промяната " - 91% са дали своят вот за него. Само 9 само че от последователите на Кирил Петков и Асен Василев са дали вота си за претендента на ГЕРБ проф. Анастас Герджиков.

96% от гласоподавателите на Българска социалистическа партия са дали своят вот за Румен Радев, сочат данните на " Алфа Рисърч ". Останалите 4 на 100 от гласовете на социалистите се разпределят горе долу по равно сред Герджиков и " не поддържам никого ".

Противно на упованията, че градската десница ще поддържа проф. Герджиков, цели 70 на 100 от гласоподавателите на Демократична България са подкрепили Радев на балотажа. 20 на 100 са дали своят вот за Герджиков, 10% не са подкрепили никого.

72% от хората, дали своят вот преди седмица за Възраждане, в този момент са дали гласа си за Герджиков, 21 на 100 - на Герджиков.

Избирателите на Движение за права и свободи са били в най-малка степен мобилизирани. Голяма част от тях въобще не гласоподаваха. От тези, които отидоха до урните 63 на 100 са избрали Радев, 35% - Герджиков.

За Радев са дали своят вот даже 10 на 100 от гласоподавателите на ГЕРБ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР