Гласове от България“ – нов, тематичен проект представя Оркестъра за

...
Гласове от България“ – нов, тематичен проект представя Оркестъра за
Коментари Харесай

Димитър Христов за „Гласове от България“ – новият проект на ОНМ на БНР

 „ Гласове от България “ – нов, тематичен план показва Оркестъра за национална музика на Българското национално радио. Първо издание на забавен концерт, олицетворяващ благосъстоянието и пъстротата на песенния фолклор и гения на българските гласове.

На 10 февруари в Първо студио на БНР, четирима прелестни изпълнители-професионалисти ще са „ Гласовете от България “: Кинче Вълчева – солист на хора към отбор „ Пирин “ и част от оркестър „ Роял бенд “; Панайот Стойчев – странджански реализатор и педагог; Цонка Димитрова – диригент на хора към фолклорен отбор „ Тракия “ и част от хор „ Мистерията на българските гласове “ и Димитър Арнаудов – гайдар, родопски реализатор, контрабасист в Симфоничен оркестър гр. Пазарджик.

„ Костадин Генчев аранжира песните на Панайот Стойчев, а песните на Цонка Димитрова и Димитър Арнаудов обработи Георги Андреев. Петьо Кръстев направи тези, които извършва Кинче Вълчева “ – издава Димитър Христов, който разкрива още информация за събитието.

Началото на музикалното странствуване „ Гласове от България “ е в 19 часа, а какво чака Оркестъра за национална музика по-късно и още информация за събитието, може да научите в звуковия файл от Димитър Христов – диригент на Оркестъра за национална музика на БНР, в предаването „ Жива вода “, както и осъществявания на солистите в концерта.

bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР