Гласът за океана започва като инициатива през 2015 г. под

...
Гласът за океана започва като инициатива през 2015 г. под
Коментари Харесай

"Гласът на океана" се надига днес в Бургас

" Гласът за океана " стартира като самодейност през 2015 година под формата на гражданска петиция, която да подчертае значимостта на океаните при решаването на проблемите свързани с климатичните промени.

Шест месеца преди началото на Парижката среща за климата уредниците на акцията от интернационалната организация " Сърфрайдърс ", събираха поддръжка за отбрана на морските води, които ни дават 50% от кислорода на земята, а задачата им беше ограниченията против замърсяването, стоплянето и покачването на океаните да заемат централна роля в дебатите за ограничения против измененията в климата в договорката в Париж.

Три години по-късно от " Сърфрайдърс " подемат нова вълна в акцията си за океаните. Този път те притеглят вниманието към дебата за непорочност на моретата и океаните – най-много от пластмаса за еднократна приложимост, с цел да накарат европейските институции да включат тази тематика в целите си преди европейските избори през 2019г.

" Нека се вслушаме в океаните и моретата и да им върнем жеста, защот о70% от нашата планета е вода и тя ни дава извънредно доста, " споделят от организацията. Те приветстват строгите ограничавания на пластмасови опаковки за еднократна приложимост, утвърдени от Европейската комисия в тактика тази седмица, само че упорстват за цялостната им възбрана.

Кампанията им в отбрана на морета и океаните стартира от огромния български морски град Бургас през днешния ден и акциите им ще продължат в редица други европейски градове. Началото на самодейността съответствува с Европейски ден на морето, който се организира в Бургас сега.

За дипломат на акцията е определен носителят на 11 международни купи по плувен маратон и първият човек преплувал Ла Манша за по-малко от 7 часа, българинът Петър Стойчев.

Според настройките на европейските жители по време на акцията от органиацията ще изведат целите, на които да наблегнат европейските представители.

От българския клон на ‘Сърфрайдърс " към този момент осем години почистват плажове по българското Черноморие. Зад тази идея застават главно сърфисти, които се пробват да почистят " площадката, на която спортуват ". С почистванията си при започване на летния сезони по диви плажове те се пробват да приказват на хората за казуса с пластмасата и замърсяването на моретата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР