Гласът на Путин обяви сензационна новина.Кремъл предупреди Запада, че разполага

...
Гласът на Путин обяви сензационна новина.Кремъл предупреди Запада, че разполага
Коментари Харесай

Кремъл изземва западни активи, ако замразените руски бъдат конфискувани

Гласът на Путин разгласи сензационна вест.

Кремъл предизвести Запада, че разполага със лист на американски, европейски и други активи, които ще бъдат конфискувани, в случай че водачите на  Г-7 решат и конфискуват замразени запаси на съветската централна банка в размер на 300 милиарда $, съобщи Ройтерс.

Лидерите на седемте най-силно развити стопански системи ще обсъдят нова правна доктрина, която би разрешила конфискуването на замразени съветски активи, когато се срещнат през февруари, оповестиха през вчерашния ден двама източници, осведомени с проектите, като  и английски формален представител.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че всяка сходна стъпка от страна на Запада би била равносилна на " кражба ", би нарушила интернационалното право и би подкопала аварийните валути, световната финансова система и международната стопанска система.

" Това ще бъде забележителен удар по главните параметри на интернационалната стопанска система, ще подкопае интернационалната стопанска система ", съобщи Песков пред публицисти. " Ще подкопае доверието на други страни в Съединени американски щати, както и в Европейския съюз като стопански гаранти. Затова сходни дейности са съпроводени с доста, доста съществени последствия ", добави той, написа Българска телеграфна агенция.

На въпрос дали разполага с съответен лист със западни активи, които Русия би могла да конфискува като ответна мярка, Песков отговори: " Да, има ". Той обаче отхвърли да уточни кои съответни активи са включени в листата.

В момента на Запад са замразени активи на Руската централна банка на обща стойност към 300 милиарда $, отбелязва Ройтерс.

Въпреки че централната банка не е дала детайлности кои тъкмо активи са били замразени, повече от облигациите и депозитите са деноминирани в евро, както и някои в американски долари и английски лири.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР