Гласът на Капитал e , в който журналистите разказват интересна

...
Гласът на Капитал e , в който журналистите разказват интересна
Коментари Харесай

Гладиаторският двубой между социалните мрежи

" Гласът на " Капитал " e, в който публицистите описват забавна история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор и в който търсят отзиви от специалисти от света на политиката, стопанската система или бизнеса за значимите въпроси на нашето време.

В началото на месеца Meta (компанията - майка на Фейсбук, Instagram и Whatsapp) показа новата си обществена мрежа Threads. Тя не е софтуерна гражданска война, а имитира добре познатата платформа Twitter, която Илон Мъск закупи доскоро повече от година.

 " Тредс " към този момент има 100 млн. клиенти - 1/3 от ползващите " Туитър "

Threads беше показано като текстово основано приложение за диалог с ограничаване на дължината на изявленията в границите на 500 знака. Въпреки добре познатата форма за онлайн другарство единствено за няколко дни обществената мрежа притегли 100 млн. консуматори, като остава въпросът какъв брой от тях ще се задържат като дейни. Към момента Threads е налична в 100 страни (сред които не е България), а основният изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг разгласи, че до края на годината в платформата няма да се продават реклами.

Очевидната реплика на Twitter не се хареса на Илон Мъск, който, като се изключи че заплаши Meta със съд, предложи на Зукърбърг да решат разногласието във физически дуел, който да се организира в клетка или в Колизея в Рим. Двубой не е ясно дали ще има (макар че би било забавна гледка), само че сигурно конкуренцията сред двете обществени мрежи ще бъде яростна - с изключение на за консуматори и за рекламни бюджети.

В този епизод на подкаста " Гласът на " Капитал " си приказваме с софтуерния публицист Йоан Запрянов за множеството обществени мрежи, смисъла от тях и поляризират ли те обществото. В подкаста ще чуете още данни за най-популярните платформи в България, регулациите на Европейски Съюз и може ли да има такова нещо като " най-хубава обществена мрежа ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР