Гладенето е задължение на всяка домакиня, което може да се

...
Гладенето е задължение на всяка домакиня, което може да се
Коментари Харесай

Как да почистим ютията лесно и бързо с подръчни средства

Гладенето е обвързване на всяка стопанка, което може да се трансформира от просто досадна домакинска активност в същинско злополучие, куп изгорени облекла и петна, неприятна миризма в жилището, в случай че ютията ви е загоряла и остаряла. Погрижете се за нея, преди да се заемете с гладенето. Не е належащо за закупуване нова, което изисква време и финансов запас. Може да почистите до искра вашата с тези лесни подръчни средства.
Магия от кухнята
Извадете содата от кухненския долап, отмерете 2 лъжички и ги разтворете във вода. С получената примес намажете плочата на ютията и изчакайте 20-тина минути. Избършете с забрадка. Вече имате блестяща огледална повърхнина, в която да се огледате, преди да се заемете с домакинстването.
 Не изхвърляйте гъбите за чинии, могат да бъдат доста потребни Не изхвърляйте гъбите за чинии, могат да бъдат доста потребни
Във всяко домакинство се употребяват гъби за миене на съдове. Може би не ви е хрумвало, че те могат да бъдат потребни и в градината. Может...
Помощник от банята
Пастата за зъби е отлично средство за разчистване на загорялата ютия. Поставена върху четка и разтъркана върху ютията, тя идеално отстранява залепнали частици и нечистотии.
От домашната аптечка
Кислородната вода е магическо средство за изчистване на загорели тъкани от ютията ви. Работете с нагорещена ютия и дебела забрадка, напоена обилно с кислородната вода. Ще се наложи да търкате мощно, с цел да заблести един от най-важните уреди в дома ви.
 10 нови приложения на содата за разчистване, за които не знаете 10 нови приложения на содата за разчистване, за които не знаете
Содата несъмнено е най-универсалният артикул, който може да съществува. Всички знаем, че мръсното сребро става като ново, когато го пот...
Чистота от килера
Солта с нейните бели кристални гранулки може да почисти ютията по този начин, както ексфолиантът почиства  кожата ви. Разсипете няколко лъжици върху твърда повърхнина, покрита с забрадка. Включете ютията и започнете да „ гладите “ солта. Продължете колкото е належащо. След като уредът изстине, забършете го с чиста забрадка и се насладете на блясъка.
Превенцията е значима
Винаги проверявайте температурата на ютията и напътствията за гладене на съответната тъкан, изписани върху нравственос ѝ. Тествайте с ъгълче на уреда върху скрита част от дрехата. Това ще ви спести неприятните моменти, в които платът залепва на ютията, съсипвайки и тъканта, и нея. А когато въпреки всичко прибегнете до покупка на нов апарат, изберете подобен с незалепващо покритие.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР