Гинка Георгиева е психолог, психотерапевт и фамилен терапевт, специализирала в

...
Гинка Георгиева е психолог, психотерапевт и фамилен терапевт, специализирала в
Коментари Харесай

Секс в събота: Срамът е основна травма, която пречи на щастливите отношения

Гинка Георгиева е психолог, психотерапевт и семеен терапевт, специализирала в тематиките на сексологията. Тя оказва помощ на мъжете и жените да схванат по-добре своя сътрудник, да се избавят от обидите, да преобразуват напрежението и претенцията в радостно другарство. 

Гинка Георгиева работи главно по метода гещалттерапия по десетките семинари, които води, както и лекции на тематиките за сексуалността, половото обучение при деца, юноши и възрастни. Получава богато обучение по логика на психиката в Москва, Киев и София. Работи със фамилни констелации и експресивни арт лечения. Щастливо омъжена от 28 години, майка на 2 деца и едно внуче. 

В третата част от поредицата " Секс в събота с Гинга Георгиева " обсъждаме тематиките за връзките, любовта, интимността. 

Приложенията за запознанства може ли да се вземат на съществено, когато търсим нов сътрудник?

- Приложения за запознанства – да. Особено в обстановката на Covid-19, това е опция хората да се срещнат, да пият по кафе, вино, да поддържат връзка. Пък нататък - каквото решат. Но за първична среща, аз съм " за " тези срещи да се случват по всевъзможен вероятен метод. Не виждам нищо неприятно за хора, които търсят връзки.

Какво демонстрира практиката Ви - кой има повече полови контузии? Младите или по-зрелите?

- Към мен се обръщат главно дами сред 30-60 година Вероятно, тъй като дамите на по-зряла възраст стартират да си задават повече въпроси и след струпване на прочут опит, стартират да търсят и отговорите. 

Тук би трябвало да обърна внимание какво е контузия. Мисля, че доста се спекулира с тази дума. Едно неприятно полово прекарване не е непременно контузия. Една преживелица за един може да е травматична, за различен да няма никакво въздействие върху неговата душeвност. Много ми е мъчно да дефинира възрастта, само че несъмнено работя с по-зрели жени.

Мъжете или дамите се смятат за по-незадоволени в полов аспект?

- Мисля, че и двата пола. Много е мъчно да се направи някаква ясна статистика. Като цяло и двата пола в доста огромен % се усещат полово неудовлетворени и по тази причина е доста срамно да се приказва, най-малко тук в България срамът е огромна стигма. Срамът от тялото, срамът от това да покажеш страст, срамът от това да не си идеален, срамът от това да не умееш да се представиш в най-хубавата си светлина и още, и още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР