Гигантската германска компания Rheinmetall води преговори с Киев за построяване

...
Гигантската германска компания Rheinmetall води преговори с Киев за построяване
Коментари Харесай

Гигантът "Rheinmetall" предлага да построи завод за танкове в Украйна

Гигантската немска компания " Rheinmetall " води договаряния с Киев за изграждане на цех за танкове в страната поради войната в Украйна, съобщи шефът на немския защитителен тръст Армин Папергер в изявление за в. " Райнише пост ", представен от Българска телеграфна агенция. Папергер сподели, че заводът може да бъде издигнат за към 200 милиона евро. По думите му предприятието може да създава до 400 танка годишно. 
 
Той дефинира договарянията с украинското държавно управление като " обещаващи " и изрази очакване да бъде взето решение по въпроса " в идващите два месеца ". Според него Украйна се нуждае от 600-800 танка за победа против Русия, а с цел да бъде събрано това количество, би трябвало бързо да стартира произвеждане на нови танкове. " Дори в случай че Германия съобщи всички 300 танка " Леопард 2 ", с които разполага Бундесверът, това ще бъде прекомерно малко ", сподели той.
 
И добави, че към този момент са готови повече от 40 бойни машини на пехотата " Marder ", а до края на годината броят им ще бъде към 100. По думите му от 50 танка " Leopard 2A4 " към 30 са подготвени, а също така има към 100 танка " Leopard 1 " от по-стари модификации, от които могат да се създадат 88 машини още веднъж годни за приложимост. Според него войната в Украйна ще продължи " евентуално още години ". 
 
Властите на Украйна са се обърнали към Европейския съюз с молба да й доставя към 250 000 артилерийски снаряда месечно за реализиране на триумфи на бойното поле, оповестява английският вестник The Financial Times, базирайки се на писмо на украинския министър на защитата Олексей Резников до европейските му сътрудници.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР