Гигантска паст се ударила в дъното на лодкатаСом-мутант нападна рибари

...
Гигантска паст се ударила в дъното на лодкатаСом-мутант нападна рибари
Коментари Харесай

Сом мутант изплаши рибари в язовир

Гигантска паст се блъснала в дъното на лодката

Сом-мутант атакува риболовци в язовир „ Розов бунар ” край Гълъбово. За неповторимата преживелица сигнализира въдичарят Кирил Алексиев, който опитал да хване звяра на кльонк.

„ Миналия уикенд бях на риба на тоя водоем, за който от години се знае, че въди сомове-чудовища. Привечер в събота с моя другар опитахме да ги раздвижим с кльонк и екшънът не закъсня.

Петнайсетина минути по-късно, още бяхме във вътрешността в язовира, тъмната вода се раздвижи и гигантска паст се удари в дъното на лодката. Секунди по-късно сомът се завъртя към надуваемата лодка и се опита да се трансферира от горната страна. Щяхме да се на*каме ”, призна патиланецът от Хасково.

Според Кирил чудовището може да е било 200-килограмово, тъй като по дължина е превъзхождало двуместната му лодка.

„ Такива животни в никакъв случай не съм виждал. Колегите ми са наплашени като мен и надали ще посмеят да влизат с акваланг в язовира ”, признал Христо Георгиев, който се занимава с леководолазен спорт от десетилетие. Водолазите споделят, че забелязали големи риби, чиито очи светели в неестествена светлина и създавали чувство за филм на ужасите. На дъното имало най-малко 30 такива риби, които се помръдвали едва-едва, настояват гмуркачите.

Сомът (Silurus glanis) е сладководна риба, чието тяло е без люспи. На дължина достигa до 5 м, а на тегло - до 300 кг. Официалният връх е 134,97 кг - на сом, уловен в река По, Италия през 2010-а. Сомът няма зъби и може да се укроти, в случай че се хване за горната челюст. Отгоре тялото му е мрачно, а страните и коремът са на петна.

През зимата ляга на дъното и изпада в заспалост. Пробужда се от зимен сън към средата на април и ловува до ноември, като интензивността му е най-голяма на надълбоко поради по-топлата вода. В средата на лятото може да атакува плячката си и по повърхността на водоемите.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР