Гигантът в социалните медии Facebook се готви да създаде първите

...
Гигантът в социалните медии Facebook се готви да създаде първите
Коментари Харесай

Facebook и Ray-Ban ще правят очила от бъдещето

Гигантът в обществените медии Фейсбук се готви да сътвори първите си смарт очила с добавена действителност. За изработването на устройството софтуерната компания ще си партнира с Luxottica, производителят на известните първокласни очила Ray-Ban. Смарт очилата се чака да бъдат пуснати на пазара през 2021 година

" След като прекарах време с екипа им и във фабриките им, бях уверен, че Luxottica са верният сътрудник за нас ", показа изпълнителният шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг по време на онлайн събитие на компанията, обвързвано с нейните артикули за виртуална и добавена действителност.

Смарт очилата ще бъдат създавани като част от многогодишно партньорство сред Фейсбук и Luxottica. Зукърбърг счита, че това е опция за сливане на най-хубавата технология с най-хубавите очила.

" Все още не мога да споделя детайлности, само че самоуверено мога да кажа, че тези очила са крачка по пътя към обогатената действителност. Освен това и наподобяват сносно ", сподели шефът на Фейсбук.

За да създаде високотехнологичните очила, компанията ще пусне първообраз, който ще събира информация и носи името Project Aria. Устройството може да е от изгода в всекидневието, помагайки да си намерите ключовете, да се ориентирате на непознато място или да " уловите " значим миг.

" Представете си, че се обаждате на другар и разговаряте с реалистичния му аватар, седнал на масата. Представете си задоволително образован дигитален помощник, който да открива рискове на пътя, да обезпечава статистика по време на бизнес среща или даже да ви оказва помощ да чувате по-добре в шумна среда ", изясняват от софтуерната компания.

Първоначално ще бъдат създадени няколко модела, които ще бъдат носени от чиновниците на Фейсбук. Те няма да имат функционалност за обогатена действителност и няма да се продават, само че ще оказват помощ при изработването на софтуера и хардуера на бъдещите смарт очила. Фейсбук ги дефинира като " предходник на работеща обогатена действителност ", който няма работещ прожекционен екран.

Прототипните модели ще имат функционалности за аудио, видео, следене на очите и локация, с цел да спомогнат развиването на обогатената действителност на интелигентите очила. Те ще събират данни при строги правила – единствено на избрани места, заобикаляйки записването на сензитивна персонална информация. За да получат правото да ги употребяват, чиновниците на Фейсбук ще преминат особено образование.

С помощта на данните софтуерната компания ще създаде и лична навигация, чиято 3D виртуална карта ще се обновява непрекъснато. Чрез тези 3D карти бъдещите устройства на Фейсбук ще могат дейно да виждат, проучват и схващат света към тях и по-добре да обслужват хората, които ги употребяват. Устройството Project Aria тества по какъв начин това може да работи на процедура.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР