Гигантът в производството на корпоративен софтуер SAP е поредната компания,

...
Гигантът в производството на корпоративен софтуер SAP е поредната компания,
Коментари Харесай

Европейски софтуерен гигант сключи най-голямата си сделка за последните 4 години

Гигантът в производството на корпоративен програмен продукт SAP е следващата компания, която се възползва от данъчната промяна на американския президент Доналд Тръмп. Компанията купи софтуерната компания Callidus Software за 2.4 милиарда $ - най-голямото й придобиване от над 3 години.

SAP, която е най-голямата софтуерна компания в Европа, ще заплати по 36 $ на акция, с цел да стане притежател на предоставящата бизнес облачни услуги Callidus. Придобиването ще й обезпечи достъп до нови принадлежности за разбор на продажбите и ангажиране на клиенти.

Софтуерният колос ще финансира придобиването със съществуващи парични запаси и заем за придобиване. Сделката се чака да завърши през второто тримесечие на 2018 година, след утвърждение от страна на регулаторните органи и вложителите.

 Европейският колос SAP купува израелска софтуерна компания
Европейският колос SAP купува израелска софтуерна компания

Сделката е на стойност към 350 милиона $

SAP регистрира облаги за четвъртото тримесечие, като осъществя продажби за 6.8 милиарда евро за интервала, оправдавайки упованията на анализаторите, с помощта на внедряването на водещия си бизнес програмен продукт S/4 Hana. Новите резервации за облаци, което е деликатно следен индикатор за предстоящ растеж на продажбите, нарастват с 31% при непрекъснатите валути.

Данъчната промяна на Тръмп е " извънредно добре призната " от изпълнителните шефове на Световния стопански конгрес в Давос.

" Нямаше нито един основен изпълнителен шеф, който да не се усеща добре от икономическия подтик. " 2018 ще бъде годината за вложение в работни места, произвеждане и напредък ", сподели пред Bloomberg изпълнителният шеф на SAP Бил МакДермот.

 Покупката на Callidus е най-голямата в последните съвсем 4 години
Източник:

Покупката на Callidus е най-голямата в последните съвсем 4 години

МакДермот, който седеше до Тръмп в Давос, уголемява облачните услуги, отправяйки предизвикателство към съперниците Salesforce.com и Oracle, и да обслужва клиенти, употребяващи програмен продукт за ръководство на продажбите, произвеждане и функционалности, свързани с човешките запаси.

След като погълна Ariba, Concur Technologies и SuccessFactors в покупки за общо 15 милиарда $ сред 2012 година и 2014 година, SAP беше относително тиха в конкуренцията за придобивания на компании за бизнес програмен продукт.

Въпреки че Макдермот съобщи, че договорката не е връщане към тактиката за огромни придобивания, това е най-голямата покупка след тази на Concur за 7.4 милиарда $, която бе оповестена през септември 2014 година

 SAP подписва най-голямата договорка в историята си
SAP подписва най-голямата договорка в историята си

Германският ИТ колос гълтам разработчика на програмен продукт Concur за 8,3 милиарда $

Междувременно водещият програмен продукт S/4 Hana на SAP добави нови 1000 клиенти, в това число Unilever и Puma, през четвъртото тримесечие, с цел да доближи повече от 7900 консуматори, което е по-добър резултат спрямо предходните 3 месеца.

Софтуерът разрешава на бизнеса да извършва задания на личните си машини или на изчислителни облаци, които се хостват от SAP или някой от неговите сътрудници.

Оперативната облага, като се изключи обезщетенията на акции, амортизацията и други такси, е в размер на 2.36 милиарда евро, пропускайки да доближи междинната оценка от 2.4 милиарда евро. Компанията планува оперативна облага в диапазона от 7.3 милиарда евро до 7.5 милиарда евро тази година.

Резултатите на SAP не съумяха да оправдаят предварителните прогнози заради " по-слабо от предстоящото " въвеждане на лицензионни нареждания в последните 3 месеца на годината, сподели Кнут Волер, анализатор в Baader Bank. Това обаче не е началото на отрицателна наклонност.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР