Гигафабриката на Tesla близо до Берлин може да получи официално

...
Гигафабриката на Tesla близо до Берлин може да получи официално
Коментари Харесай

Мъск разкри кога ще заработи новата гигафабрика на Tesla

Гигафабриката на Tesla покрай Берлин може да получи публично утвърждение за произвеждане на първите си електрически автомобили през октомври или скоро по-късно, разкри шефът на компанията Илън Мъск. Предприемачът посети завода, който се строи в Грюнхайде, на към 30 км от Берлин, предава Reuters.

Tesla отсрочи предстоящото разкриване на гигафабриката до края на 2021 година, акцентирайки като причина. Заводът се сблъсква и със съпротивата на локална общественост заради опасения, свързани с околната среда.

" Очакваме с неспокойствие да получим утвърждението, с цел да създадем първите коли може би през октомври, в случай че имаме шанс ", сподели Мъск по време на посещаване в завода.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Американският производител на електрически автомобили Tesla ще построи...

И въпреки всичко екологичната организация в Бранденбург към момента не е дала дефинитивно утвърждение, което значи, че не може да се изключи по-нататъшно закъснение даже до 2022 година

Към Илън Мъск се причисли и водачът на Християндемократическия съюз Армин Лашет, един от любимците за правоприемник на Ангела Меркел като канцлер на Германия след федералните избори тази есен.

Лашет, чиито рейтинг спадна преди изборите на 26 септември, откакто беше забелязан да се смее при посещаване в град, обиден от наводнения, съобщи, че Германия би трябвало да понижи бюрокрацията.

" Понякога човек има усещането, че изобретяването на нещо ново е софтуерно по-лесно от премахването на бюрокрацията в Германия ", сподели той пред кореспонденти, заставайки един до друг с Мъск.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР