Ги Пармелен, ръководител на Федералния департамент по икономически въпроси, образование

...
Ги Пармелен, ръководител на Федералния департамент по икономически въпроси, образование
Коментари Харесай

Швейцария смята прехвърлянето на замразени руски активи в Украйна за незаконно

Ги Пармелен, началник на Федералния департамент по стопански въпроси, обучение и проучвания: В Швейцария правото на благосъстоятелност е фундаментално и обезпечено от конституцията.
Прехвърлянето на замразени вследствие на глобите съветски активи към Украйна би било в нарушаване на швейцарското законодателство. Това декларира Ги Пармелен, началник на Федералния департамент (министър) по икономическите въпроси, образованието и научните проучвания, в изявление, оповестено в неделя във вестник.

" В Швейцария правото на благосъстоятелност е фундаментално и обезпечено от конституцията ", споделя той.
" Конфискуването на пари от една страна или от физически лица от тази страна за прехвърлянето им в друга страна наподобява невероятно според настоящото законодателство ", акцентира министърът.
Той означи, че до момента нито една страна, в това число Съединени американски щати, не се е решила на сходна стъпка. " Швейцария е правова страна и ние сме длъжни да съблюдаваме конституцията и настоящото законодателство ", добави Пармелен.

По-рано Андрю Адамс, началник на работната група на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати за идентифициране и конфискуване на съветски активи, лимитирани от Съединени американски щати, съобщи, че администрацията на Вашингтон има намерение да стартира да трансферира част от иззетите средства на Украйна в близко бъдеще. Руското посолство във Вашингтон съобщи, че сходна мярка ще дискредитира финансовата система на Съединени американски щати и сигурността на доларовата пълномощия. 
 
Следвайте " Гласове " в
23 Яну 2023023 Яну 20231923 Яну 202363923 Яну 20239323 Яну 2023104423 Яну 202363Коментариволк23 Яну 2023 10:58ч.
Те и глобите са противозаконни, и таванът на цените на съветските горива - също. Кой ти гледа към този момент правда, въпросът е опрял до това дяволът да избавя кожата си. Всичките правила и огромни приказки на Запада оттекоха в канала.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати чичо Сам23 Яну 2023 11:50ч.
Ей, Швейцария по какъв начин не ви е позор бе, незабавно давайте парите, че ние похарчихме нашите кинти и се чудим от къде да присвоим на готово!!!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Разбира се,23 Яну 2023 11:05ч.
че е нелегално, това е кражба на непознати пари.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Батко23 Яну 2023 11:41ч.
Цяла година умуваха по въпроса ''недружествена " Швейцария и като видяха на къде отива войната взеха решение да избавят кожата. Няма избавление, тъй като Централно управление на войната е в Базел.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Kubis23 Яну 2023 11:45ч.
Че по кое време Запада и Съединени американски щати са се съобразявали със законите? Не помня подобен случай. Кога са спазвали договорите? Не помня подобен случай! Кога не са лъгали...?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Непипането на замразените съветски активи е последната ниика, на която се държи системата на печатарите, а тази нишка е много изтъняла23 Яну 2023 12:07ч.
Тези пари преднамерено бяха оставени по този начин, че да се виждат и да са задоволително доста, с цел да не могат да бъдат подценени от алчността на Запада. Гълтайте лиги и се облизвайте сега
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР